ZWITSERSE PARTIJEN KOMEN ELEKTRISCHE TUSSENSPRINT OVEREEN


In verschillende landen wordt de roep om meer te doen met elektrische mogelijkheden steeds luider. Om die reden hebben verschillende Zwitserse partijen aangekondigd in de komende drie jaar een tussensprint te trekken op het gebied van elektrisch rijden. De maatregelen gaan per 1 januari 2019 in en moeten naar succes in 2022 leiden. ZWITSERSE PARTIJEN KOMEN ELEKTRISCHE TUSSENSPRINT OVEREEN.

VIJFTIEN

Het belangrijkste punt dat in de plannen staat is dat over drie jaar 15 procent van de auto’s op de weg elektrisch moet zijn. Het aantal elektrische auto’s op de weg valt nu nog wat tegen in het land. Daar willen de overheden, fabrikanten en aanbieders van mobiliteitsdiensten in hoog tempo verandering in gaan brengen. Er doen zo’n 50 verschillende partijen mee aan de plannen die zijn aangekondigd op dinsdag.

PLANNEN

Hoe de plannen er precies uitzien is niet bekend. Wel is duidelijk dat iedere instantie die zich aan de elektrische tussensprint heeft verbonden een hele duidelijke route heeft uitgestippeld gekregen. Daardoor weet iedereen dus van elkaar wat er gaat gebeuren. Dit is een punt waarop in sommige andere landen vaak problemen ontstaan. Het is wel duidelijk op welke vlakken de prioriteiten liggen in de plannen. Niet verrassend is dat het gaat om verkopen van auto’s en ook om het vergroten van het netwerk aan laadpunten dat in het land te vinden is. Daarnaast worden ook initiatieven gemakkelijker uitvoerbaar gemaakt in de toekomst.

DIRECT BEGINNEN

Wat vooral opvalt aan de plannen voor de elektrische tussensprint is hoe snel ze al van kracht worden. Enkele voorstellen die in de plannen zijn opgenomen zijn op 1 januari 2019 al direct van kracht. Op het moment van aankondigen was dat minder dan twee weken ver. Op die manier willen de Zwitserse instanties voor een vliegende start zorgen die het beter mogelijk maken om de doelen voor 2022 ook direct te bereiken. De komende tijd zal daardoor steeds meer duidelijk gaan worden hierover.

Bron: elektrischeauto.nl

 

ZWITSERSE PARTIJEN KOMEN ELEKTRISCHE TUSSENSPRINT OVEREEN

Recent Content