ZWEEDSE POLITIE IN STIJL MET VOLVO V90


De Zweedse politie kiest voor Volvo als nieuwe dienstwagen. Op zich niet zo verwonderlijk chauvinistisch, maar de V90 scoorde het beste ooit op de testen die de politie aan de kandidaten oplegt. ZWEEDSE POLITIE IN STIJL MET VOLVO V90.

Met 9,2/10 haalde de nieuwe Volvo V90 de beste score ooit op de criteria die de Zweedse politie hanteert bij de keuze van nieuwe dienstwagens. Ze doen tests op een vijftal vlakken, waaronder het rijgedrag, ergonomie en comfort. Want naast een patrouillewagen wilde Zweedse politie de wagen ook beoordelen als werkplek, waardoor hun wagens aan strenge eisen moeten voldoen. Behalve de Zweedse autoriteiten hebben ook de politiediensten in Noorwegen, Groot-Brittanië en Nederland hun interesse in de V90 al geuit. Of de pas vervangen Belgische V70’s binnenkort een opvolger vinden in de V90 is nog niet bekend.

De wagen komt overigens niet zomaar bij de politie terecht. Eerst passeren de V90’s nog even langs Volvo’s Volvo Car Special Products afdeling, om daar de nodige attributen te krijgen om het te maken als boevenpakker. Het zou ons niet verwonderen als achteraf ook nog nog even bij Polestar wordt langsgegaan.

 

ZWEEDSE POLITIE IN STIJL MET VOLVO V90

Recent Content