Zondagavond-slaapmuts: 1973 Dodge Charger


Ik heb een zwak voor Muscle Cars uit de jaren ’60 en ’70. Ze hebben een belabberde wegligging, en je kan er allerlei zwaktes aan ontdekken, maar ze hebben tegelijkertijd een geweldige ‘presence’ en natuurlijk een motorblok waar je ‘u’ tegen zegt. Zondagavond-slaapmuts: 1973 Dodge Charger.

Voor veel liefhebbers is de 1969 Dodge Charger het summum van de reeks, zoals zo vele andere muscle cars uit dat jaar (de Pontiac GTO bijvoorbeeld). Echter, de modellen die de jaren erna kwamen zijn ook niet te versmaden. Het uiterlijk veranderde, maar de ‘walvishaai-grille’ bleef, alsook de motorenrange, die varieerde van 5,2 liter (standaard) tot 7,2 liter, altijd uit een V8 natuurlijk.

De 1973 Charger uit het volgende filmpje heeft een 5.6 liter V8 aan boord, en zal herkenbaar zijn voor mensen die de serie Burn Notice volgen. Hij heeft een kleur die ik niet direct zou kiezen, en staat op Russische platen, iets dat onmogelijk was toen deze auto uitkwam, midden in de Koude Oorlog. Gelukkig zijn de IJzeren Gordijnen tegenwoordig al meer dan 20 jaar opgetrokken, en kan men in de voormalige Sovjet-Unie ook genieten van dit staaltje Chrysler-vlijt.

Bron

 

 

Zondagavond-slaapmuts: 1973 Dodge Charger

Recent Content