ZOALS BELOOFD: FORD MUSTANG KRIJGT VIERCILINDER ECOBOOST


Zoals voorspeld en verwacht heeft Ford de zesde generatie Mustang een viercilinder motor meegegeven. Toch blijft de 5.0 V8 behouden en krijgt die zelfs wat extraatjes. ZOALS BELOOFD: FORD MUSTANG KRIJGT VIERCILINDER ECOBOOST.

50 jaar deed Ford over vijf generaties Mustang, dat konden jullie gisteren al lezen. In tegenstelling tot de vorige generaties, waarbij de vormgeving al eens verschilde en even vaak tegenviel, ziet deze Mustang Mk VI eruit als een evolutie van de vorige generatie. Dat komt door de kenmerkende lange motorkap en de fastbackvorm, die ook al op de eerste generaties te zien was. De 5.0 V8 krijgt in eerste instantie 426 pk en 529 Nm, de 2.3 EcoBoostviercilindermotor krijgt 309 pk en 407 Nm. Qua cijfers is hij daarmee alvast een waardige vervanger voor de verdwenen V6. De V8 krijgt ook standaard launch control mee, waarmee we weer in de buurt van de Duitse concurrentie vertoeven.

Voor het eerst staat de wagen ook bij de officiële Ford-dealers in Europa. Veel extra informatie geeft Ford nog niet vrij, die komt later vandaag.

 

 

ZOALS BELOOFD: FORD MUSTANG KRIJGT VIERCILINDER ECOBOOST

Recent Content