ZO KWAM DE VW ARTEON AAN ZIJN NAAM


Volkswagen neemt ons mee in het proces van hoe de naam voor een nieuw model tot stand komt. In het geval van de Arteon is dat iets dieper dan bij de Tiguan… ZO KWAM DE VW ARTEON AAN ZIJN NAAM.

Afgaande op de aandacht die Volkswagen op haar Arteon vestigt heeft het merk hoge verwachtingen van de meer luxueuze Passat. Waardoor ‘ie als een soort van imagomodel moet dienen voor de Duitsers. Niet voor niets spreekt VW van een avant-garde Gran Tourismo. Maar van waar die Arteon vraag je?

Wel, om te beginnen wordt er gestart met een brainstorm op basis van de conceptwagen, het doelpubliek en de concurrentie. Daaruit komt dan een naam die getoetst wordt aan 17 verschillende talen. Kwestie van geen Mitsubishi Pajero-verhaal te krijgen. Vallen er geen negatieve connotaties te rapen, dan mogen juristen nagaan of de naam nog niet is geregistreerd.

Blijkt dat niet het geval, dan krijgen de opperhoofden nog even de kans om hun finale goedkeuring te geven. Een beetje zoals ouders een naam zoeken voor hun kind, omschrijft Volkswagen het zelf. Al gaan de meeste ouders niet langs juristen lijkt ons…

Nog even over die Arteon, die herbergt volgens Volkswagen het woord Art (kunst) en verwijst daarmee naar de lijnen die emotie uitstralen. Kunst op wielen zeg maar. Die Eon-achteraan linkt naar de Chinese Phideon, de opvolger van de Phaeton zeg maar. Waardoor duidelijk moet worden dat het hier over een premium product gaat.

Op het einde van de dag blijft er echter nog maar één vraag over:Vinden jullie het wat, die Arteon-naam?

bron: autofans.be

 

ZO KWAM DE VW ARTEON AAN ZIJN NAAM

Recent Content