Zeven nieuwe Alfa-modellen in 2018, ja echt!


Alfa Romeo moet de grote redding worden van het zinkende Fiat. Daarom gaat het merk concurreren met BMW en wil het vijf keer zoveel auto’s verkopen als vorig jaar. Dat wordt bloederig. Zeven nieuwe Alfa-modellen in 2018, ja echt!

Zeven nieuwe modellen, nog vóór 2018. Een Spider in 2016 (4C?) op de voet gevolgd door sedan- en stationuitvoeringen van de Giulia en Alfetta in 2017 en 2018. De Giulia sedan moet het op gaan nemen tegen BMW’s 3-serie, de Alfetta tegen de 5-serie. Daar houdt het niet op. Over een jaar of vier moeten twee Alfa SUV’s een feit zijn.

Staat Alfa op repeat? Hoort een hele rits van die modellen eigenlijk niet al lang in productie te zijn. Back in the days presenteerde Alfa ook al een strijdlustig actieplanwaarin stond dat er in 2013 een SUV en een vijfdeurs MiTo moesten zijn en in 2014 een Spider en de langverwachte opvolger van de 159. Ook werd er gesproken van een 5-Serie/A6-killer met een V6.

Van die plannen is de 4C er eentje die wél gehaald is, de rest bleef liggen in laatjes en op tekentafels. Terwijl moeder Fiat leegbloedt. De Italianen hebben het ook al eeuwen over een vernieuwende achter- en vierwielaandrijving voor hun komende modellen, een systeem dat voor nu het koosnaampje Giorgio heeft gekregen. En dat de MiTo en Giulietta aan hun neus voorbij zien gaan. Want voorwielaandrijving.

Vorig jaar rolden er 100.000 nieuwe Alfa’s uit de showroom, dat moeten er zo snel mogelijk 500.000 worden. In 2016 moet de hele janboel winstgevend zijn. Fiat kocht Alfa in 1986, maar wist het tot op heden geen volwaardig nieuw leven in te blazen.

Fiat-eindbaas Sergio Marchionne is er stellig van overtuigd dat Alfa iets kan wat Fiat niet kan: een hoger segment bereiken. Daar staat ‘ie vooralsnog alleen in.

Bron

 

Zeven nieuwe Alfa-modellen in 2018, ja echt!

Recent Content