ZELFRIJDENDE AUTO’S GEPEST EN BELAAGD IN VERENIGDE STATEN


Er wordt momenteel volop getest met de zelfrijdende auto’s, maar niet iedereen is gelukkig met de auto’s die autonoom kunnen rijden. In het Amerikaanse Phoenix worden de zelfrijdende auto’s gepest en belaagd. Dit gaat zelfs zo ver dat een dronken man voor een zelfrijdende auto ging staan en hier ook bleef staan. Hierdoor kon de auto niet meer wegrijden. ZELFRIJDENDE AUTO’S GEPEST EN BELAAGD IN VERENIGDE STATEN.

ZELFRIJDENDE AUTO’S WORDEN BEWUST HET LEVEN ZUUR GEMAAKT

Het gaat bij de zelfrijdende auto’s om de Waymo’s, dit zijn de zelfrijdende auto’s van Google. Deze auto’s worden nu in diverse Amerikaanse steden getest op de openbare weg, maar dit wordt niet door iedereen gewaardeerd. Sommige auto’s worden bekogeld met stenen of in het ergste geval werd er zelfs een pistool op de auto gericht. Ook worden er banden van de auto’s lek gestoken en andere weggebruikers willen met onverwachte manoeuvres de zelfrijdende auto’s van slag krijgen. En als dit nog niet genoeg is, is er ook nog een vrouw in Phoenix die op het moment dat zij een Waymo ziet rijden, dat zij hier frontaal met vol gas op in gaat rijden. Ook gaat ze voor de auto’s rijden om hard op de rem te drukken waardoor de autonoom rijdende auto in moet grijpen.

MANIER OM TERUG TE VECHTEN

De vooruitgang op het gebied van technologie zorgt voor angst bij mensen dat ze werkloos raken. Het is bijvoorbeeld voor vrachtwagenchauffeurs en taxibestuurders een enorme steek dat de zelfrijdende auto’s nu zo uitgebreid getest worden, want de kans is groot dat zij hun baan kwijtraken op het moment dat er zelfrijdende auto’s ingeschakeld kunnen worden. Dit is de manier van verschillende mensen om terug te vechten tegen de ontwikkelingen die in hun ogen te snel gaan.

DADERS MAKKELIJK TE PAKKEN

Aangezien alles om de auto heen in de gaten wordt gehouden met camera’s was het eenvoudig om de daders aan te houden. Ook weer een stuk technologie die de daders in de voet schiet. Verder roept de politie de testrijders op vaker aangifte te doen van zulke delicten, want zij vrezen dat dit slechts een topje van de ijsberg is.

Bron: elektrischeauto.nl

 

ZELFRIJDENDE AUTO’S GEPEST EN BELAAGD IN VERENIGDE STATEN

Recent Content