XIAOMI INVESTEERT IN CHINESE EV-FABRIKANT XPENG MOTORS


De Chinese autobouwer Xpeng Motors heeft een kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar verkregen van een groep strategische en institutionele investeerders. Een van die strategische investeerders is Xiaomi Corporation, een wereldwijd concern in de technologie- en consumentenelektronicasector. XIAOMI INVESTEERT IN CHINESE EV-FABRIKANT XPENG MOTORS.

CONNECTED

Xiaomi Corporation en Xpeng Motors kennen elkaar al langer. Ze hebben bijvoorbeeld al samen technologieën ontwikkeld die smartphones en smart cars met elkaar verbinden. Lei Jun, CEO van Xiaomi Corporation: “Wij geloven dat deze strategische investering onze samenwerking met Xpeng verder zal verdiepen in het bevorderen van innovatie voor intelligente hardware en het internet of things.” He Xiaopeng, voorzitter en CEO van Xpeng Motor: “We zijn ervan overtuigd dat slimme mobiliteit en autonoom rijden ons dagelijks leven zullen veranderen. We delen dezelfde visie met Xiaomi dat technologische innovatie de belangrijkste drijfveer is om ons toekomstig vervoer een nieuwe vorm te geven. Xiaomi’s ervaring en inzicht in consumentengedrag, technologische kennis en markttrends kunnen een enorme toegevoegde waarde hebben voor wat Xpeng Motors wil bereiken.”

MIJLPALEN

Xpeng Motors heeft dit jaar talrijke mijlpalen bereikt. Het bedrijf onthulde in april zijn tweede productiemodel, de hieronder afgebeelde P7 sedan. Ook werd in juni het 10.000e exemplaar van de G3 – het eerste productiemodel van Xpeng – afgeleverd. Dat is de rode auto op de bovenste foto. Verder bracht Xpeng Motors in juli een verbeterde versie van de G3 uit. Het 2020-model moet een actieradius van 520 km (volgens NEDC) halen. Ook behaalde de G3 deze zomer de hoogste totale score (92,2%) onder de elektrische voertuigen in de laatste China New Car Assessment Program (C-NCAP) veiligheidstest.

Xpeng P7

XPENG P7

Het bedrijf is van plan om de P7 sedan in het voorjaar van 2020 te lanceren. De P7 wordt gebouwd op het SEPA-platform. Die afkorting staat voor “Smart Electric Platform Architecture”. Hij krijgt geavanceerde autonome rijeigenschappen. De eerste leveringen zullen in het tweede kwartaal van 2020 plaats vinden. De P7 zal bovendien de eerste auto zijn die de Internet Finance Authentication Alliance (IFAA)-standaarden voor authenticatie – conform de digitale autosleuteltechnologie – zal implementeren. De P7 heeft een actieradius van ruim 600 km (NEDC) en twee motoren die de auto in 4 seconden naar 100 km/uur laten accelereren.

ALIBABA-PLATFORM

De P7 zal ook de eerste zijn waarin Alibaba’s In-Car Mini APP-platform wordt geïmplementeerd. Hiermee doet het door Alibaba ontwikkelde platform zijn intrede in de automobielindustrie. De In-Car Mini APP zal zich in eerste instantie richten op bestuurdersgerichte functies met betrekking tot locatie, navigatie, verkeersstatus, reisassistent of conditiebewaking van de bestuurder en zal zich geleidelijk uitbreiden naar een groot aantal andere mobiliteits-, lifestyle- en infotainment-functies.

VOORALSNOG NIET NAAR EUROPA

De Xpeng G3 kost in China ongeveer $ 20.000. Dat zal ongetwijfeld na aftrek van subsidies zijn. Evengoed zou deze auto zeer aantrekkelijk geprijsd zijn, mocht deze naar Europa komen. Hier zou deze compacte cross-over rond de € 30.000 gaan kosten. Die plannen zijn er vooralsnog niet. Dat geldt helaas ook voor de P7.

Bron: elektrischeauto.nl

 

XIAOMI INVESTEERT IN CHINESE EV-FABRIKANT XPENG MOTORS

Recent Content