Willys Jeepster Phaeton


De Willys Jeep kent iedereen. Maar kenden jullie de Willy’s Jeepster Phaeton al? Willys Jeepster Phaeton.

Van 1948 tot 1950 bouwde Willys-Overland de Jeepster Phaeton, een auto die een brug moest slaan tussen de militaire voertuigen die men altijd had gebouwd en de personenauto’s die men wilde gaan bouwen om na de oorlog te kunnen blijven bestaan. Intern werd de Jeepster “VJ” genoemd.

Standaard werd de Jeepster behoorlijk rijk uitgerust voor die tijd, met een luxe stuurwiel, afsluitbaar handschoenenkastje, whitewall banden, zonnekleppen, een stoffen kap en plastic zijgordijnen, en nog enkele andere snuisterijen. In 1948 was er alleen een 63 pk sterke 2.2 liter viercilinder leverbaar met een handgeschakelde bak met drie versnellingen die de achterwielen aandrijft. Later kwamen er ook nog zescilinders in de Jeepster te liggen van 2.4 en 2.6 liter groot. Wel werd de standaard uitrusting toen wat teruggeschroefd om een lagere instapprijs te kunnen realiseren. In totaal zijn er 19.132 Jeepsters gebouwd.

De Willys Jeepster is in Nederland een zeer zeldzame verschijning, joosstra spotte dit gele exemplaar in Soest. Deze auto is een viercilinder uit 1950 en lijkt nog in een prachtige staat te verkeren.

Bron

 

Willys Jeepster Phaeton

Recent Content