WAT?! SKODA KOMT MET ELEKTRISCHE SPORTWAGEN


Het Tsjechische Skoda werkt aan een revival van haar 110 R sportwagen uit de jaren zeventig. Die reïncarnatie zal gaan rollen op het MEB-platform van Volkswagen, waardoor Skoda – jawel – meteen te kennen geeft dat het hier over een elektrische sportwagen zal gaan. Wel nog even wachten tot 2025. WAT?! SKODA KOMT MET ELEKTRISCHE SPORTWAGEN.

Moest je onder een met roet bedekte steen hebben geleefd, de Volkswagen groep trekt volop de kaart van de elektrificatie de komende jaren. Een keuze waarin Skoda moet volgen. Waardoor er tegen 2025 maar liefst 5 volledig elektrische Skoda’s bij de dealer moeten staan. Eén daarvan zal de kaart van sportiviteit trekken. Want Skoda plant een revival van de 110 R, met elektrische krachtbron.

Daarvoor zal de 110 R gebruik gaan maken van het elektrische MEB-platform van Skoda. Hetzelfde platform waar ook de gehele i.D.-familie van VW op komt te staan. Uit verschillende concepts kunnen we alvast puren dat Skoda over zo’n 300 pk spreekt dat naar de vier wielen wordt gestuurd. Eentje om naar uit te kijken dus, ook al zal dat een jaartje of acht duren. Kan je zo lang niet wachten op een sportwagen van Skoda, dan kan je ook even bellen voor deze R200 Non- Fiction.

 

WAT?! SKODA KOMT MET ELEKTRISCHE SPORTWAGEN

Recent Content