WACHT? HOEVEEL KOST DE NIEUWE VOLVO XC60?!


Volvo heeft een prijs geplakt op haar nieuwste SUV. Waardoor je weet hoeveel je moet sparen om de nieuwe generatie XC60 in je garage te parkeren. Wel, voorzie alvast maar enkel dagen zonder vlees. WACHT? HOEVEEL KOST DE NIEUWE VOLVO XC60?!

Even schrikken, dat zijn de prijzen voor de nieuwe generatie Volvo XC60. Want was de vorige dankzij zijn gunstige prijszetting en veilig imago jarenlang de bestverkopende SUV in zijn segment in Europa, dan trekt de nieuwe vooral de kaart der Premiumheid, met bijhorende prijs. Of ze daarmee klanten gaan verliezen op ons continent? De kans is groot.

Maar goed, die prijzen dus. Wel, vanaf 49.250 euro. Excuseer? Jawel, net geen 50.000 euro ben je kwijt voor een XC60 Momentum met D4 (190 pk), vierwielaandrijving en automaat. Liever op benzine rond toeren? Dan moet je met minimaal 51.900 euro over de boeg komen voor de 254 pk sterke T5. Zit je hoog met het milieu (mogelijks zelfstandig), dan is er ook nog de T8 plug-inhybride. Zo’n 400 paarden sterk en 70.250 euro duur.

INSTAP ONDERWEG

Kijken we naar de vorige generatie, dan is de SUV ruwweg 5.000 euro duurder geworden. Een prijs die je betaalt voor nieuwe technologie (8-traps automaat iemand?), gegroeide proporties en het nieuwe imago van Volvo. Op termijn kunnen we waarschijnlijk ook nog wel een instapvariant verwachten, een D3 met voorwielaandrijving en 150 pk. Een manuele versnellingsbak zou evenwel niet meer zijn opwachting maken.

Valt deze XC60 je echt wat duur uit, dan hebben de Zweden binnenkort de XC40 in de aanbieden, het kleinste broertje van de XC-familie.

 

WACHT? HOEVEEL KOST DE NIEUWE VOLVO XC60?!

Recent Content