VW PLANT OOK GROTE ELEKTRISCHE SUV BOVEN ID CROZZ


Volkswagen had eerder dit jaar al de speerpunten van haar EV-offensief vrijgegeven. Het merk bevestigde dat er een compacte auto, een Crossover-SUV en een kleine bestelbus zouden komen, alle onder de nieuwe merknaam of familienaam ID. Daarnaast was al bekend dat er een grote elektrisch aangedreven sedan zou komen, genaamd ID Vizzion. Nu de eerste foto’s van de ID Crozz (de SUV) worden vrijgegeven, wordt ook duidelijk dat Volkswagen nog een grotere, 7-persoons SUV op de markt wil brengen. Dit zou de ID Lounge moeten worden, welke qua uiterlijk en afmetingen op de VW Touareg is geïnspireerd. VW PLANT OOK GROTE ELEKTRISCHE SUV BOVEN ID CROZZ.

ID LOUNGE

Deze Volkswagen ID Lounge zou in april 2019 worden gepresenteerd op de Shanghai Motor Show. Het wordt een SUV in het hogere prijssegment, die dan ook zeer luxueus zal worden uitgevoerd. Qua afmetingen zal hij overeenkomen met de nieuwe Touareg. De basis voor de ID Lounge wordt gevormd door het nieuwe MEB-platform (Modular Electric Architecture), dat Volkswagen speciaal voor de volgende generatie elektrische auto’s heeft ontwikkeld. De vorig jaar reeds gepresenteerde minibus ID Buzz laat zien dat de architectuur van dit platform ook geschikt is voor grotere EV’s.

INTRODUCTIE

Als introductiedatum voor de nieuwe ID Lounge heeft men het over 2021. Er zijn nog geen details bekend over de aandrijving. De techniek zal ongetwijfeld zijn ontleend aan die van de ID Buzz. Deze wordt aangedreven door 2 elektromotoren. Een motor achter, een motor voor, en samen hebben die een vermogen van 374 pk. Dankzij een accucapaciteit van 111 kW zou de ID Lounge een actieradius van bijna 600 kilometer kunnen hebben.

ID CROZZ

Volkswagen ID Crozz SUV

Toen een select aantal leden van de pers een proefritje in de eerste exemplaren van de compacte auto uit de ID-serie mochten rijden, kwam er nog wat extra informatie los. Zo bestaat de kans dat er van de ID Crozz ook een coupé-versie uit zal komen. Minder praktisch, maar veel sportiever. Volkswagen gaat er van uit dat eerste exemplaren van de ID Crozz in 2020 zullen worden geleverd.

In seizoen 2019/2020 moet het eerste model uit de ID-serie van de band rollen. Dat wordt het compacte model, dat qua formaat gelijk aan de VW Golf is. De naam ‘Neo’, die daarmee verbonden was, zal volgens een manager van Volkswagen niet de officiële naam worden, het was slechts een interne benaming van dit project. Het zou zeker niet de naam zijn waarmee dit model op de markt wordt gebracht.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VW PLANT OOK GROTE ELEKTRISCHE SUV BOVEN ID CROZZ

Recent Content