VOLVO’S NIEUWE DRIVE-E-MOTOREN VOORGESTELD


Volvo brengt nieuwe Drive-E-motoren op de markt. Drie stuks zijn het en het gaat niet om platte diesels. Wel duwen ze de bekende Volvo-zescilinder uit het gamma. Ze komen beschikbaar op alle modellen behalve de V40 en XC90. VOLVO’S NIEUWE DRIVE-E-MOTOREN VOORGESTELD.

De nieuwe motoren – onder de namen D4, T5 en T6 – zijn namelijk allemaal viercilindermotoren, voorzien van een turbo. De D4 heeft zelfs een twin turbo en produceert 181 pk. Volvo biedt deze motor aan met manuele zesversnellingsbak of achttrapsautomaat. Alsof een nieuwe automaat nog niet voldoende nieuws is, laat Volvo weten dat deze D4 ook gebruik maakt van i-Art-technologie, als eerste Volvo-motor. Bij die technologie meet een sensor het brandstofverbruik per cilinderomwenteling op en regelt zo de inspuiting bij. Alle technologieën bij elkaar komt Volvo zo uit op een lager verbruik, dat was dan ook het doel.

De T5 benzine krijgt standaard een achttrapsautomaat. Hij brengt 245 pk voort. De T6 is met dezelfde versnellingsbak uitgerust en zorgt voor 306 pk. De T6 is enkel te vinden in de S60, V60 en XC60, de andere motoren vinden we ook terug in de V70, XC70 en S80.

Volvo zal de motoren voorstellen op de IAA in Frankfurt. Vanaf het najaar zijn ze al te bestellen bij de Volvo-dealer.

 

VOLVO’S NIEUWE DRIVE-E-MOTOREN VOORGESTELD

Recent Content