Volvo V60 PHEV en V40 best verkocht in Nederland


China is wederom de nummer één markt voor Volvo in oktober. Er werden 5.086 auto’s verkocht, een toename van 50,1 procent. Het best verkochte model was de Volvo XC60 met 2.321 stuks. Echter, China moet Nederland met de verkoopaantallen voor de V40 op gepaste afstand volgen. Volvo V60 PHEV en V40 best verkocht in Nederland.

In Europa blijft Nederland de groei gaande houden dankzij een hoge, stabiele vraag naar de CO2-arme Volvo V40. Nederland is ook de grootste markt voor de Volvo V60 plug-in hybride met bijna 1.000 stuks verkocht in oktober.

De V60, V70 en XC60 zijn de top drie Volvo modellen op de Zweedse markt waar Volvo nogmaals meer dan 20 procent van de totale markt voor hun rekening neemt. In de Verenigde Staten zorgde de vernieuwde 2014 versies van de S60, S80 en XC70 modellen voor een toename in de verkoop met in totaal 3.919 auto’s. De VS is ook de grootste markt voor de S60 en XC90. Alain Visser, senior vicepresident Marketing, Sales en Klantenservice bij Volvo:

Ons aanbod is nu erg sterk met een aantal nieuwe producten in de showrooms. Wij verwachten een aanhoudende groei als er nieuwe auto’s en Drive-E aandrijflijnen op meerdere markten worden geïntroduceerd. Met name China presteert uitstekend en wij verwachten jaarcijfers die boven ons doel uit zullen stijgen.

De verkoopcijfers van Volvo zie bij de afbeeldingen.

*EU20 bestaat uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Hongarije en Tsjechië.

 

Volvo V60 PHEV en V40 best verkocht in Nederland

Recent Content