VOLVO: NIEUWE 40-SERIE OOK MET ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN


Volvo hoopt binnen vier jaar wereldwijd te kunnen concurreren met de andere premiummerken. Daar heeft het merk niet alleen de onlangs vernieuwde 90- en op stapel staande nieuwe 60-serie voor nodig. Ook de 40-serie is aan vervanging toe. Het grootste nieuws? De nieuwe 40-reeks krijgt ook een elektrische aandrijflijn! Zin in een voorproefje? Bekijk dan deze 40.1 Concept (XC40) en 40.2 Concept (S40). VOLVO: NIEUWE 40-SERIE OOK MET ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN.


Met de twee studiemodellen laat Volvo zien hoe het wil groeien. De 90-serie is met de komst van de S90, V90 en XC90 compleet. De 60-range met modellen als de S60, V60 en XC60 is ook aan vervanging toe. Daarna komt er een 40-serie voor de wat kleinere beurs. Volvo bouwt de 90- en 60-reeks op het Scalable Product Architecture-platform (SPA). Voor de 40-reeks ontwikkelde Volvo in samenwerking met het Zweedse Geely een eigen bodemsectie, genaamd Compact Modular Architecture (CMA). Zowel SPA als CMA is modulair.

GAMMA ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJNEN

“Met onze modulaire benadering van zowel de voertuigarchitectuur als de ontwikkeling van aandrijflijnen zijn we veel concurrenten in het premiumsegment gepasseerd”, zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development. Volgens Håkan Samuelsson, Volvo’s president en chief executive, volgt er van de 40-serie ook een model met een elektrische aandrijflijn. “Dat wordt een nieuw begin in het hoofdstuk van Volvo”, aldus de topman. “Een gamma elektrische aandrijflijnen, waaronder de Twin Engine plug-inhybride en de volledig elektrische aandrijflijn, stond centraal bij de ontwikkeling van de CMA-voertuigarchitectuur.”

In 2019 hoopt Volvo ook een volledig elektrische auto op basis van het grotere Scalable Product Architecture aan te gaan bieden. Er komen dus meerdere elektrische Volvo’s.

AANGESCHERPTE DESIGNTAAL

Volvo introduceert eind 2017 eerst de XC40, gevolgd door de S40 in 2018. Deze nieuwe varianten verschijnen naast de huidige V40 en V40 Cross Country in het leveringsprogramma. De studiemodellen 40.1 en 40.2 zijn niet alleen wat aandrijflijnen betreft innovatief, maar beschikken tevens over een aangescherpte designtaal. Verder spelen connectiviteit en autonoom rijden een belangrijke rol.

OOK OP SPA-PLATFORM EEN ELEKTROMODEL

De nieuwe XC40 betreft een compacte SUV als tegenhanger voor de Mercedes-Benz GLC en BMW X1. De nieuwe S40 komen in het vaarwater van de Audi A3 en Mercedes-Benz CLA. De 60- en 90-serie moeten volgens Volvo goed zijn voor 70 procent van de totale verkoop, voor de 40-reeks is dat 30 procent.

zerauto.nl

 

VOLVO: NIEUWE 40-SERIE OOK MET ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN

Recent Content