VOLVO KOMT MET OPBLAASBAAR KINDERZITJE


Volvo doet haar eigen naam en imago alweer alle eer aan door een innovatief product in de markt te zetten ten voordele van de veiligheid. Vandaag pakt ze uit met een opblaasbaar kinderzitje. Ja hoor, u las het goed. VOLVO KOMT MET OPBLAASBAAR KINDERZITJE.

Wie kinderen heeft kent het probleem als geen ander. Zolang je met de eigen wagen rijdt en dus voorzien bent van het vooraf gemonteerd kinderzitje is er geen probleem. Maar zodra je moet rekenen op het transport van vrienden, familie of derden, dan ontbreekt het kinderzitje maar al te vaak. En dat is op zijn minst gevaarlijk, want een kind moet tot zijn 3 à 4 jaar in een kinderzitje zitten. Niet alleen ten voordele van de veiligheid, maar ook van diens lichamelijke ontwikkeling.

TOT 40 TELLEN

Volvo biedt deze opblaasbare kinderzitje als antwoord op het net gestelde probleem. Met een pompsysteem, dat overigens ook per Bluetooth kan worden bediend, blaas je het zitje in 40 seconden op. Het laten leeglopen doe je even snel. In totaal weegt de zit 5 kilogram, wat volgens Volvo de helft is van de benchmark. Ideaal dus om het op een flexibele manier mee te nemen.

De stof werd vervaardigd met losse steken. Dat is een stof die oorspronkelijk door het leger werd ontwikkeld om opblaasbare vliegtuigen te gaan maken. De stof wordt uitermate sterk zodra er voldoende inwendige druk is.

TEGEN DE RICHTING

Het kinderzitje is ontwikkeld om tegen de richting geplaatst te worden. Dat is volgens Volvo de enige juiste rijrichting voor kinderen jonger dan 4 jaar. “De nek is nog niet voldoende ontwikkeld waardoor het de schok naar voor bij een aanrijding onmogelijk kan opvangen”.
Het is niet zomaar dat Volvo net vandaag haar nieuwe kinderzit voorstelt. Het is vandaag immers ook exact vijftig jaar geleden dat Volvo als eerste een zitje als prototype uitbracht.

 

VOLVO KOMT MET OPBLAASBAAR KINDERZITJE

Recent Content