Volvo gaat zeewaardig met Ocean Race Editions


Volvo gaat tijdens de komende Autosalon van Genève helemaal Ocean Race. De V40, deV40 Cross Country, de V60 en de XC60 krijgen een nautisch sausje, met een tikkie oranje. Volvo gaat zeewaardig met Ocean Race Editions.

Dit alles vanwege de veertigste verjaardag van de beroemde Ocean Race, waarbij elf steden in elf landen aangedaan worden. Maar goed, dat is natuurlijk voor boten.

De speciale edities van de vier modellen zijn nét even anders dan anders. Een zwart of licht leren bekleding met oranje stiknaden, plus een oranje Ocean Race logo. Hoe kan het ook anders. Ook de deurpanelen en vloermatten -mét rubberen tag- zijn voorzien van een stijlvol oranje randje. De V60 en XC60 hebben nog een extraatje: op het dekzijl van de kofferruimte prijkt een geinige kaart van de 71,745 km lange route van de zeilrace.

Als je binnenin logootjes kunt plakken, kun je dat aan de buitenkant ook. Op de instaplijsten en voorschermen bijvoorbeeld. Ook rollen Ocean Race Editions op speciaal ontworpen zevenspaaks 17 inch Portunus-velgen en zijn er vier speciale kleuren leverbaar: Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire and Crystal White.

Waarom Volvo verwacht in ieder geval 16.000 stuks hiervan te verkopen? Als we de pr-machine (in dit geval hoofdbaas speciale edities Anders H Gustavsson) mogen quoten: “De Ocean Race laat zien waar wij als merk voor staan. Volvo-kopers zoeken een auto die past bij een avontuurlijke levensstijl, zonder veiligheid, milieuvriendelijkheid en zuinigheid uit het oog te verliezen.” Juist ja.

Bron

 

Volvo gaat zeewaardig met Ocean Race Editions

Recent Content