VOLVO CARE KEY


Het klinkt misschien raar, een sleutel waarmee je de maximum snelheid van je auto kan instellen. Volvo denkt hier echter heel anders over. Vandaag onthult Volvo de nieuwe “Care Key” sleutel. Hiermee kan een Volvo rijden een snelheidslimiet instellen voor zichzelf, familie of voor vrienden als zij in de auto rijden. De nieuwe sleutel zal vanaf 2021 standaard geleverd worden bij alle nieuwe Volvo’s. VOLVO CARE KEY.

Met de Care Key kunnen Volvo bestuurders beperkingen stellen aan de topsnelheid van hun auto. Voordat ze hun auto uitlenen aan familieleden of aan jongere en onervaren bestuurders kunnen ze de instellingen aanpassen. De lancering voor de Care Key volgt op de aankondiging eerder deze maand dat Volvo de topsnelheid van al zijn auto’s vanaf 2020 zal beperken op 180 kilometer per uur. Met de Care Key kan je de topsnelheid dus nog verder begrenzen, als je bijvoorbeeld de auto uitleent aan een onervaren bestuurder. Ze willen hiermee een signaal afgeven over de gevaren van te hard rijden.

De directeur van Volvo zei deze maand dat het bedrijf met andere autofabrikanten wilt praten over het beperken van de topsnelheid. Er moet volgens hem gekeken worden of het wellicht verplicht moet worden dit soort technologie in auto’s te installeren. Hiermee moet het rijgedrag van hun bestuurders of eigenaars verandert kunnen worden. De technologie is tegenwoordig beschikbaar, dus het begint een belangrijk vraagstuk te worden. De snelheidslimiet en de Care Key maken volgens Volvo beiden al deel uit van de oplossing van dit vraagstuk. Het illustreert hoe autofabrikanten streven naar nul verkeersdoden door een beter rijgedrag te stimuleren. Hierdoor nemen autofabrikanten ook verantwoordelijkheid op zich. Het beperken van de topsnelheid zal dan wel niet voor alle merken aantrekkelijk zijn zoals voor sportwagenfabrikanten. Bij dat soort auto’s draait het natuurlijk om de snelheid.

FINANCIËLE VOORDELEN CARE KEY

Naast dat de Care Key potentieel de veiligheid voor de bestuurder vergroot, kan het ook financiële voordelen met zich mee brengen. Volvo nodigt momenteel verzekeringsmaatschappijen uit verschillende markten uit. Met hen gaan ze kijken naar de mogelijkheden voor een speciale en gunstige verzekering voor Volvo-rijders met een Care Key. Specifieke afspraken en voorwaarden zullen afhangen van meerdere factoren zoals de markt of de locatie. Volvo verwacht binnenkort al de eerste overeenkomsten met nationale verzekeringsmaatschappijen aan te kondigen.

Er is dus nog geen duidelijkheid over wat de nieuwe sleutel gaat betekenen voor op de Nederlandse markt. Maar als de verzekeringspremie kan dalen zal het maar zo aantrekkelijk kunnen worden. Een topsnelheid boven de 180 kilometer per uur kan je in Nederland toch niet gebruiken.

Bekijk de website van Volvo voor meer informatie en updates over de Care Key en meer.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLVO CARE KEY

Recent Content