VOLLEDIG ELEKTRISCHE MAZDA ‘MX-30’ TOONT ZICHZELF


Het was al langer bekend dat Mazda de Tokyo Motor Show gebruikt om hun eerste volledig elektrische auto te tonen. Vooralsnog was de auto volledig in mysterie gehuld. Dankzij een Japans tijdschrift is hier verandering in gekomen. De nieuwe MX-30 heeft nu al zijn vormen in het tijdschrift getoond. Uiteraard zijn details over de auto nog niet helemaal kenbaar gemaakt. VOLLEDIG ELEKTRISCHE MAZDA ‘MX-30’ TOONT ZICHZELF.

MAZDA MX-30

Vooralsnog gaan wij er van uit dat de getoonde foto de inzending vanuit Mazda zal zijn die als wereldprimeur zal dienen. Het wordt de eerste volledig elektrische auto die uit de handen van de fabrikant komt. Dit vermoeden wordt nog eens extra ondersteunt door de stekker die prominent op de afbeelding van het tijdschrift aanwezig is.

Of het getoonde model daadwerkelijk de naam MX-30 krijgt valt nog even te bezien. Al eerder werd de lettercombinatie wel gebruikt voor modellen zoals de MX-3 en de MX-6. Toch zien wij deze combinatie vooral terug bij conceptmodellen. Mazda zal op de Tokyo Motor Show een studiemodel van deze ‘MX-30′ aan het publiek tonen. Toch zullen de uiterlijke kenmerken in de productieversie weinig afwijken. De belijning komt immers goed overeen met de huidige generatie Mazda’s zoals wij deze in Nederland kennen. De MX-30 kan dus zomaar een andere naam krijgen wanneer hij werkelijk in de verkoop gaat.

OPVALLENDE DETAILS

De nieuwe volledig elektrische MX-30 is een stoere cross-over met enkele kenmerkende, maar daarnaast ook afwijkende designelementen. Je kunt desondanks wel zien dat het om een Mazda gaat. Wanneer je echter goed naar de afbeelding kijkt zien wij echter nog enkele andere zaken. Zo lijkt er achter de voorportieren nog een kleine deur te zitten. Zoals wij dit nu beoordelen opent deze in tegengestelde richting. Het is niet de eerste keer dat de fabrikant deze methode toepast. Al eerder werd deze deurtechniek gebruikt in de RX-8.

Een grote afwijking in het geheel is juist de grille. Je herkent wel dat het om een Mazda gaat, maar de grille is wel een stuk compacter geworden. Deze nieuwe grille wordt tot op heden op nog geen enkele Mazda gebruikt. De nieuwe MX-30 kan mogelijk een voorbode zijn op wat wij de komende jaren kunnen verwachten vanuit de Japanners. Wij moeten uiteraard nog wel de voorzichtige kanttekening plaatsen dat het hier nog om een conceptmodel gaat.

KRACHTBRON

De nieuwe MX-30 krijgt volgens Japanse bronnen de beschikking over een 142 pk sterke elektromotor. Dit vermogen wordt direct verdeeld over de vooras. Volgens deze zelfde bronnen krijgt de MX-30 de beschikking over een accucapaciteit van 35,5 kWh. Enkel de fabrikant kan bij de lancering van de auto de juiste cijfers met ons delen. Halverwege deze week zal Mazda de auto werkelijk lanceren. Mazda heeft hiervoor een evenement voorbereid voor het debuut van deze gestekkerde auto. Dit vind plaats op 23 oktober in Tokyo.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLLEDIG ELEKTRISCHE MAZDA ‘MX-30’ TOONT ZICHZELF

Recent Content