VOLKSWAGEN ZOEKT NAAR LOCATIE NIEUWE FABRIEK


Volkswagen is op zoek naar een goede locatie voor het bouwen van elektrische auto’s in Noord-Amerika. De geruchten hierover zijn door de fabrikant zelf bevestigd. Eerder dit jaar liet de fabrikant ook al weten dat het grote plannen heeft op dit continent. De precieze locatie wordt momenteel uitgezocht door verschillende mensen. VOLKSWAGEN ZOEKT NAAR LOCATIE NIEUWE FABRIEK.

AFMAKEN

Volkswagen heeft het plan om de auto’s in de basis in Europa te maken. Het platform en de onderdelen worden in Europa verzorgd. Het gaat dan om het MEB-platform. De verschillende onderdelen worden dan vervolgens in de nieuwe fabriek bijeen gebracht om zo auto’s van 30.000 tot 40.000 dollar te kunnen maken. In Europa heeft Volkswagen straks drie fabrieken waar de onderdelen worden vervaardigd. Dit moeten de plekken voor de aanvoer worden.

BESTAAND

Hoewel Volkswagen ook veel nieuwe locaties aan het bekijken is, bestaat er ook nog een mogelijkheid dat er een bestaande locatie wordt uitgebreid. Het zou dan om de locatie in Chattanooga in Tennessee gaan. Daar is nog ruimte om uitbreiding met een elektrische productielijn te doen. Dit is niet de eerste optie voor de fabrikant, maar zou wel als back-up kunnen worden gehouden. Als er dan geen geschikte locatie gevonden wordt, kan dit altijd nog worden gedaan. Er is volgens de fabrikant geen beter moment om toe te slaan dan het huidige tijdstip. De kansen zijn nu groot door de ontwikkelingen.

GENERAL MOTORS

Eerder deze week kondigde General Motors juist aan verschillende fabrieken te sluiten. In de Verenigde Staten zou het om vier fabrieken gaan. Ook stop het bedrijf met de Chevy Bolt. Om die reden is de stap van Volkswagen om juist een fabriek te openen opvallend te noemen. De fabrikant wil wereldwijd zo’n 50 miljoen auto’s gaan produceren. Daar zal een deel van in deze fabriek worden geproduceerd. De komst van de fabriek wordt door de Verenigde Staten dan ook als een positieve ontwikkeling ervaren.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLKSWAGEN ZOEKT NAAR LOCATIE NIEUWE FABRIEK

Recent Content