VOLKSWAGEN WIL MEB-PLATFORM AAN MEER FABRIKANTEN AANBIEDEN


De samenwerking tussen Volkswagen en Ford heeft bij de Duitse fabrikant een wens verder aangewakkerd. Het bedrijf wil dat meer fabrikanten gebruik gaan maken van het MEB-platform waarop het zijn elektrische auto’s baseert. Op die manier wil het zorgen dat dit platform de standaard wordt in de autowereld van de toekomst. VOLKSWAGEN WIL MEB-PLATFORM AAN MEER FABRIKANTEN AANBIEDEN.

KWALITEIT

Het is bekend dat Volkswagen zeer bedreven is op het ontwikkelen van zeer veel verschillende auto’s op één platform. Dat heeft het al eerder gedaan. Onder andere met eigen auto’s, maar ook met auto’s van merken die tot de VW-familie behoren. Die kennis wil het nu ook gaan toepassen op fabrikanten die niet tot de eigen familie behoren. Zo kunnen allerlei soorten voertuigen op slechts één basis worden ontwikkeld.

GEGADIGDEN

Hoewel de namen nog even geheim blijven, hebben bronnen binnen Volkswagen aangegeven dat er al gesprekken gaande zijn. Verschillende fabrikanten zijn in ieder geval bereid naar de plannen van de Duitse fabrikant te luisteren. Dat Ford in ieder geval geïnteresseerd is, mag voor zich spreken. Dit zou perfect binnen de samenwerking die de twee fabrikanten onlangs zijn aangegaan passen. Voor Ford is het immers vooral zaak om de kosten voor ontwikkeling te beperken. Een kwaliteit die bij VW ruimschoots beheerst wordt. Of en wanneer andere fabrikanten gaan toehappen is vooralsnog niet goed in te schatten. Mogelijk gebeurt dit al op korte termijn.

MILJOENEN AUTO’S

Ook wanneer Volkswagen het platform niet zal inzetten voor andere fabrikanten zal er intensief gebruik van gemaakt gaan worden. De Duitse fabrikant wil zelf tussen de tien en vijftien miljoen auto’s gaan maken op het elektrische MEB-platform. Dat gaat dan om auto’s in alle soorten en maten. Zoals het dat ook heeft gedaan met het huidige platform, waarop ook tientallen modellen zijn gebaseerd. De komende jaren zullen al deze modellen in rap tempo op de markt gaan komen.

Bron: elektrischeauto.nl

VOLKSWAGEN WIL MEB-PLATFORM AAN MEER FABRIKANTEN AANBIEDEN

Recent Content