VOLKSWAGEN VAROK IS AMAROK VOOR HIPSTERS


Durf en sexappeal, dat heeft Volkswagen volgens sommigen nodig. Dat gevoel hadden ook twee Franse studenten die de Varok bedachten tijdens hun stage bij Volkswagen, een soort van klein hip broertje voor de Amarok. Een ute, zeg maar. VOLKSWAGEN VAROK IS AMAROK VOOR HIPSTERS.

Bij ons zijn ze nooit doorgebroken, die ute’s. In Australië immens populaire pick-ups die de vormgeving van een gewone wagen koppelen aan een laadbak. Als je het nog niet helemaal begrijpt, dan kan je best even naar deze Varok kijken. Want vooraan lijkt die op een sportieve hatchback om dan achteraan door te groeien tot pick-up. Veel bodemvrijheid heb je dan niet natuurlijk maar laat ons eerlijk zijn; hoeveel centimeters heb je nodig om de Vlaamse wegen te overleven? Eerder een goede demping heb je bij ons nodig.

Nu goed, terug naar de Varok, een designcreatie van Valentin Fuchs en Pierre Joveneaux, twee Franse studenten die stage liepen bij het Duitse concern. Volkswagen was zo onder de indruk van hun creatie dat het niet kon nalaten het te delen met de wereld. Waarom een Ute? Simpel volgens Valentin; Volkswagen gaf de opdracht om een wagen te verzinnen waarmee het een impact kon maken op de Australische markt.

Maken of kraken, deze Varok?

 

VOLKSWAGEN VAROK IS AMAROK VOOR HIPSTERS

Recent Content