Volkswagen Touran Trekauto van het Jaar in compacte SUV/MPV-klasse


Touran overtuigend de beste trekauto van zijn segment

Eenvoudig manoeuvreren met een caravan dankzij innovatieve Trailer Assist

De Volkswagen Touran is door het vakblad Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar in de SUV/MPV1-klasse. De Touran behaalde op het gebied van weggedrag, comfort en ‘non driving’ (gebruiksgemak, afwerking en value for money) de maximale score. Volkswagen Touran Trekauto van het Jaar in compacte SUV/MPV-klasse.

De Touran trad bij de jaarlijkse Trekauto van het Jaar-verkiezing aan in de nieuwe, gecombineerde klasse van compacte SUV’s en mini-MPV’s. Hij behaalde een afgetekende overwinning door op drie van de vier beoordelingscategorieën de maximale score te halen. Het eindoordeel van de jury liet dan ook niets aan duidelijkheid te wensen over: “De Touran van Volkswagen is een topper. De ruimte is ongeëvenaard in zijn klasse, tal van praktische details in het interieur maken ‘m tot een ideale vakantieauto. Tijdens het rijden lijkt het alsof we de caravan vergeten zijn, vlekkeloos gaat hij door de bochten en tegen de helling op.”

Moeiteloos manoeuvreren dankzij Trailer Assist
Rijden met een aanhanger is met de Volkswagen Touran een fluitje van een cent dankzij het innovatieve Trailer Assist. Dit maakt het achteruit manoeuvreren met caravans en aanhangers voor iedereen kinderspel. De bestuurder selecteert simpelweg de rijrichting met de speciale knop. De Touran zorgt er met autonome stuurbewegingen vervolgens voor dat de aanhanger het gekozen pad volgt. De bestuurder hoeft alleen gas te geven en te remmen. Dit innovatieve systeem is niet alleen op de Touran, maar ook op de Passat en Tiguan leverbaar.

Volkswagen Touran Trekauto van het Jaar in compacte SUV/MPV-klasse.

Recent Content