VOLKSWAGEN TOONT ID.SPACE VIZZION IN LOS ANGELES


Vandaag heeft Volkswagen enkele schetsen op het internet gezet van de ID.Space Vizzion. Dit conceptmodel zal later deze maand in het echt te zien zijn op de autobeurs in Los Angeles. Het studiemodel geeft een goed beeld over hoe Volkswagen de toekomst van elektrische auto’s ziet. Met de ID.Space Vizzion wordt het de volgende volledig elektrische auto die de fabrikant in de toekomst op de markt wil brengen. VOLKSWAGEN TOONT ID.SPACE VIZZION IN LOS ANGELES

VOLKSWAGEN ID

We moesten er zelf nog even aan wennen, maar inmiddels is het nieuwe ID-label bij ons goed ingedaald. Het nieuwe label zal in de toekomst nog vaak voorbij komen als wij Volkswagen mogen geloven. Eerder werd bekend dat de ID.3 in productie is gezet. In de toekomst zullen er zeker nog modellen aan dit label worden toegevoegd. Het is overduidelijk dat de fabrikant zijn focus op volledig (of gedeeltelijk) elektrisch heeft gelegd. Dat hier eigenzinnige creaties uit voortkomen is inmiddels duidelijk. Zo zagen wij eerder de ID.Buggy voorbij komen. De ID.Space Vizzion wordt het volgende model waar iedereen halsreikend naar uit zal kijken.

ID.SPACE VIZZION

Volkswagen omschrijft hun ID.Space Vizzion studiemodel als een GT met de praktische inzetbaarheid van een SUV. De eerste schetsen geven wel een globaal idee wat de Duitsers hier mee bedoelen. Hoe de conceptcar er in werkelijkheid uit zal zien zal pas op de autoshow in Los Angeles zichtbaar worden. Net als bij eerdere elektrische auto’s, zoals de ID.3, zal ook dit model opgebouwd worden vanuit het modulaire MEB-platform. De oplettende lezer zal daarnaast direct moeten denken aan de eerder getoonde ID.Vizzion. Hier heb je deels gelijk, want de achterzijde van dit conceptmodel vinden wij nu weer terug in de ID.Space Vizzion. In dat opzicht wordt er onderling nog wel meer gedeeld dan enkel het onderstel.

Volgens Volkswagen moet de ID.Space Vizzion een actieradius hebben van 482 kilometer. Dit is echter wel volgens de Amerikaanse maatstaven. In Europa houden wij hier, gek genoeg, andere rekensommen op na. Deze cijfers zullen dus nog zeker afwijken bij de werkelijke lancering.

Hoe minder hoe beter moesten ze bij Volkswagen gedacht hebben. Wanneer wij naar het interieur kijken is het centrale punt toch wel een opvallend groot display in het midden. Er is slechts nog een klein display achter het stuur terug te vinden waar vermoedelijk de snelheid en actieradius nog worden vermeld. Dit simpele lijnenspel wordt door het hele interieur doorgezet. In het midden is er een relatief brede middenconsole ingetekend. Een leuke noot aan het interieur is de keuze voor het materiaal. Hiervoor gebruikt Volkswagen ‘vegan materiaal’. Dit is bij hun beter bekend als AppleSkin. Of de ID.Space Vizzion werkelijk dit materiaal aan boord krijgt zal pas blijken wanneer het model in productie gezet zal worden.

LANCERING

Op de aankomende autoshow van Los Angeles zal Volkswagen enkel de ID.Space Vizzion als studiemodel aan het wereldwijde publiek tonen. De auto is dan nog verre van klaar. Toch hebben de Duitsers wel aangegeven dat het productierijpe model in 2021 van de band moet rollen. Als deze termijn gehaald wordt is een lancering in 2020 vrijwel zeker. Dit hangt er dan natuurlijk wel van af hoe de ontwikkeling van dit nieuwe concept verder verloopt. Vooralsnog houden wij ons maar stevig vast aan de eigen woorden van Volkswagen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLKSWAGEN TOONT ID.SPACE VIZZION IN LOS ANGELES

Recent Content