VOLKSWAGEN T-ROC: RENAULT CAPTUR-KILLER?


Volkswagen heeft het startschot gelost voor de teasercampagne van de T-Roc, de eerste B-segment SUV uit Wolfsburg die het moet gaan opnemen tegen Renault Captur en co. Uiterlijk kan je alvast een mini-Tiguan verwachten. VOLKSWAGEN T-ROC: RENAULT CAPTUR-KILLER?

Het zit er al een aantal jaar aan te komen en in juni is het zo ver; dan haalt Volkswagen het doek van haar productieversie van de T-Roc, een karretje dat het goede weer moet gaan maken in het B-segment. Want gerief zoals Renault Captur, Peugeot 2008 en Nissan Juke verkopen er als zoete worstenbroodjes… en Volkswagen, die azen op een stuk van die worst.

Hoewel de T-Roc concept nog een zwierig design mixte met een afneembaar dak lijkt de productieversie ervan een stuk braver voor de dag te komen. Met het onderstel van de nieuwe Polo (en Seat Ibiza) waarover lijnen van de Tiguan worden gedrapeerd. Onder de kap uiteraard bekend gerief van de VW-stal. Met driecilinderbenzinemotoren als instapversies en helemaal bovenaan misschien wel een van de pot gerukte +200 pk sterke benzine. Misschien wel de sensibele Audi Q2 daardoor?

 

VOLKSWAGEN T-ROC: RENAULT CAPTUR-KILLER?

Recent Content