VOLKSWAGEN STELT EV-DOELSTELLINGEN OMHOOG BIJ


Volkswagen heeft de doelstellingen met betrekking tot elektrische rijden flink omhoog bijgesteld. De Duitse fabrikant wil 50 procent meer EV’s gaan maken. Daarmee komt het totaal nu op zo’n 15 miljoen stuks uit van alle verschillende modellen. Bovendien wil de fabrikant ook zeer scherp naar het productieproces kijken in de komende periode. VOLKSWAGEN STELT EV-DOELSTELLINGEN OMHOOG BIJ.

ID

De elektrische auto’s waar Volkswagen vooral de aandacht op vestigt komen uit de ID-reeks. De eerste daarvan moet aan het eind van 2019 de weg op kunnen. De range van ID zal flink groter worden dan vooraf gedacht werd. Meer en meer modellen worden uitgedacht die binnen de lijn passen. Op die manier moeten zo veel auto’s als mogelijk is worden verkocht. Een aantal modellen is al bekend, denk aan de Buzz.

INSTAPMODEL

Vooral belangrijk voor Volkswagen zal het instapmodel zijn. De fabrikant schermt al langer met de mogelijkheid om een auto te maken die goed betaalbaar is. Daarmee zou elektrisch rijden daadwerkelijk naar het grote publiek gebracht kunnen worden. Het model dat de leiding van het bedrijf in gedachte heeft, moet uiteindelijk minder dan 25 duizend euro gaan kosten. Dat is een bedrag dat tot op heden door fabrikanten nog als een magische grens die doorbroken moet worden, wordt gezien. Of het dus lukt om tijdig een auto te fabriceren die dit kan kosten, is op dit moment niet te voorspellen.

DUURZAAM PRODUCEREN

Volkswagen wil niet alleen dat de auto’s duurzaam worden vanaf dit jaar. Ook het productieproces moet er aan geloven. De fabrikant wil ook de uitstoot van de fabrieken terugdringen. Dit is nodig omdat anders nog altijd de klimaatdoelstellingen niet bereikt kunnen worden. Daar kunnen zelfs de 15 miljoen auto’s die de fabrikant voor ogen heeft niet tegenop. Op dit moment wordt al gewerkt aan alles wat het proces zou kunnen verbeteren. Zo kan direct resultaat worden geboekt met de nieuwe manieren van produceren.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLKSWAGEN STELT EV-DOELSTELLINGEN OMHOOG BIJ

Recent Content