VOLKSWAGEN LEGT VIJF NAMEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE SUV’S VAST


Al eerder werd duidelijk dat Volkswagen hun zinnen heeft gezet op elektrische voertuigen. Inmiddels is het ook bekend dat Volkswagen enkele naamregistraties heeft gedaan met betrekking tot elektrische voertuigen. Zo kwamen wij de namen ID.1 tot en met ID.9 al eens tegen. Naast deze registraties heeft de autofabrikant uit Duitsland wederom nieuwe namen geregistreerd en ditmaal zijn deze bestemd voor hun nieuwe elektrische SUV’s en cross-overs. VOLKSWAGEN LEGT VIJF NAMEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE SUV’S VAST

SIMPELE NAAMGEVING

Het wagenpark van Volkswagen zal uiteindelijk volledig elektrisch worden, tenminste, als het aan hen ligt. We beginnen pas te wennen aan de naam ID.3 en Volkswagen registreert weer een set nieuwe namen er bij. De gewenning wordt echter wel makkelijk gemaakt. Voor hun volledig elektrische SUV’s en cross-overs gebruikt de fabrikant enkel de letter ‘X’ als toevoeging. In het octrooiregister komen wij dan nu de namen ID.2 X, ID.3 X, ID.4 X, ID.5X en de ID.6 X tegen. Uiteraard wil dit alles nog niet veel zeggen, maar enige logica heeft het wel.

VERGELIJKING

Als je goed kijkt naar de huidige generatie Volkswagens en de nieuwe typenummers kun je er zelf wel een passende auto bij bedenken. Zo kunnen wij ons goed voorstellen dat de ID.2 X de huidige T-Cross is, enkel dan wordt het wel de volledig elektrische versie. Het absolute topmodel, de Volkswagen Touareg, wordt dan de volledig elektrische ID.6 X. De vergelijking is makkelijk gemaakt, maar of dit werkelijk ook zo is, blijft nog even de vraag. Daarnaast zwerft de naam ID.Roomzz rond. Dit studiemodel wordt gezien als de vervanger voor de Volkswagen Touareg en het is goed mogelijk dat deze naam slechts een conceptnaam is.

LANCERINGEN

Momenteel rijdt Volkswagen rond met een prototype van de ID.Crozz. Die zou makkelijk door kunnen gaan voor de ID.4 X. Als alles volgens plan verloopt, kunnen wij dit model halverwege volgend jaar verwachten. De ID.Buzz is een soortgelijk project, maar deze wordt wel iets eerder verwacht. Mogelijk zien wij dit model begin volgend jaar al in de prijslijsten terugkomen. Het is voor ons nog wel even moeilijk inschatten welk typenummer dit dan zal worden. Volgende week zal de nieuwe Volkswagen ID.3 het startschot geven voor de compleet elektrische vloot van Volkswagen. De ID-familie is dan een feit en als wij al het bovenstaande nogmaals bekijken, zullen er nog heel wat modellen aan toegevoegd gaan worden.

Bron: elektrischeauto.nl

VOLKSWAGEN LEGT VIJF NAMEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE SUV’S VAST

Recent Content