VOLKSWAGEN LEGT LAT OPNIEUW HOGER VOOR ZICHZELF


Volkswagen heeft de lat weer iets hoger gelegd voor zichzelf. De Duitse fabrikant wil nu 22 miljoen elektrische auto’s op de weg hebben over tien jaar. Bij de vorige bekendmaking van de doelstelling lag dat aantal nog op 15 miljoen. Dat de hoeveelheid zo ver wordt opgevoerd heeft een duidelijke reden. VOLKSWAGEN LEGT LAT OPNIEUW HOGER VOOR ZICHZELF.

MODELLEN

Volkswagen en al zijn zustermerken blijven maar plannen lanceren voor nieuwe modellen. Inmiddels zijn het er dermate veel, dat een schatting van 22 miljoen auto’s niet langer onrealistisch lijkt. 15 miljoen stuks was gebaseerd op 50 verschillende elektrische modellen. Inmiddels zitten er echter al 70 modellen in de plannen opgenomen. Daarbij zijn naast het belangrijkste merk vooral ook Audi, Skoda en Seat actief te noemen. Daarnaast zijn er nog een handvol andere plannen bij de andere merken.

PLATFORM

De modellen van de verschillende merken zijn in grote mate gebaseerd op het MEB-platform van Volkswagen. recentelijk maakte de fabrikant dit ook beschikbaar voor andere autofabrikanten. Omdat er verschillende fabrikanten geïnteresseerd zijn of zelfs al plannen hebben, is het aantal auto’s straks dus eigenlijk nog veel groter dan 22 miljoen. Al is dit natuurlijk vooral afhankelijk van de interpretatie. In ieder geval e.Go Mobile en mogelijk ook Ford gaan van het aanbod gebruikmaken. Daarnaast zijn atuo’s als de ID Buzz, Vision IV en A4 e-tron in ieder geval uit de eigen stal op dit platform gebaseerd. Er zijn daardoor voldoende mogelijkheden.

LAADSTATIONS

Een ander punt van aandacht is het plan om laadstations door heel Europa te plaatsen. Vooralsnog heeft Volkswagen plannen voor 400 van deze punten. Daarmee zal het langs snelwegen gaan zitten. 100 stations zullen in Duitsland worden opgebouwd. Daardoor kan er om de 120 kilometer een station worden geplaatst. Dit moet in ieder geval voldoende zijn om mogelijkheden voor het rijden van lange afstanden gaan bieden. De fabrikant werkt met belangrijke partners samen op dit gebied. Daarmee moeten de doelen worden gehaald.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLKSWAGEN LEGT LAT OPNIEUW HOGER VOOR ZICHZELF

Recent Content