Volkswagen komt met Polo R en ultralichte Golf R Evo’


Volkswagens R-divisie lanceert, als we de berichten mogen geloven, binnenkort twee nieuwe kneiters in hun line-up. Bereid je voor op een Polo R met 4Motion en een extreme Golf R Evo Concept. Volkswagen komt met Polo R en ultralichte Golf R Evo’.

Polo R

Vorig jaar lanceerde Volkswagen de Polo R WRC, als homologatiemodel voor de rallywagen, met voorwielaandrijving en een zware 2.0 turbo in de neus, goed voor 220 pk. Leuk, maar het mag bij een R-model toch graag een onsje meer zijn. We vroegen ons al af waar de AWD-variant bleef om de rallycredentials wat mee te onderbouwen, et voila: de gebeden worden verhoord.

Nu Audi het voor elkaar heeft gekregen om na de A1 Quattro een S1 Quattro in elkaar te sleutelen (onthulling volgt), mag grote broer Volkswagen ook even met de spullen uit het magazijn spelen. Onder de kap van de AWD-Polo R zou dezelfde 2.0 TSI schuilen, maar dan met om en nabij de 250 paardjes (de bron is Brits, en die halen bhp en PS nog wel eens door elkaar). Een prima te verantwoorden gat met de Golf R. Onthulling? Nog niet bekend, maar het zou al in Genève zo ver kunnen zijn.

Golf R Evo Concept

Al sinds de introductie van de Golf 7 bestaan er verhalen over het bestaan van een extra extreme versie in de roadmap van de Wolfsburgers. Een conceptversie hiervan schijnt in de planning te staan voor de Beijing Motor Show in april. Het vermnogen van 300 pk / 380 Nm zou een lichte bump krijgen, maar het echte nieuws schuilt in de rigoureuze gewichtsbesparing, zo wisten Britse journo’s los te peuteren.

Deze dagen heeft Volkswagen in Zweden een persintroductie, vandaar dat er plots een stoot nieuws naar buiten komt. Ze maakten bovendien een mooie fotoreportage van de Golf R in de sneeuw, die we in een gallery hebben gezet.

Bron

 

Volkswagen komt met Polo R en ultralichte Golf R Evo’

Recent Content