VOLKSWAGEN I.D. ROOMZZ HEEFT 450 KM AAN ACTIERADIUS


De nieuwste elektrische creatie van Volkswagen is groter dan de eerder geïntroduceerde I.D. Crozz en heeft drie rijen stoelen. Dat is wat er op dit moment bekend is over de elektrische SUV die binnenkort te zien zal zijn op de Autoshow van Shanghai.  De Roomzz moet Volkswagen helpen voet aan de grond te krijgen in de grootste EV-markt van het moment. Tegelijkertijd moet hij ook bijdrage aan de wereldwijde bekendheid van Volkswagens nieuwe I.D. collectie. VOLKSWAGEN I.D. ROOMZZ HEEFT 450 KM AAN ACTIERADIUS.

DRIE RIJEN EN HET MEB-PLATFORM

De zogenaamde I.D. Roomzz wordt een volledig elektrisch SUV met drie rijen aan stoelen. Vanzelfsprekend betekent dit natuurlijk ook dat de auto geen uitstoot heeft. Naar verwachting zal Volkswagen ook zijn nieuwste technologische vooruitgangen in de auto monteren. De Roomzz zal gebouwd worden op het MEB-platform. Dit is het meest betaalbare platform van Volkswagen en zal onder andere gebruikt worden voor de Skoda Vision iV en Seat El-Born.

 

INTERIEUR EN AANDRIJVING

Aan de voorkant van het interieur zul je een digitaal, glazen touchscreen terugvinden. Het dashboard en stuur lijken een beetje in het niets te zweven en dienen als visueel display voor de bestuurder. In combinatie met de I.D. Pilot Modus is de I.D. Roomzz Concept in staat autonoom te rijden zonder actieve bestuurder. Een van de belangrijkste punten van het design is het interieurontwerp met 3 rijen stoelen die door een slimme configuratie omgetoverd kunnen worden in een open lounge.

De Volkswagen I.D. Roomzz maakt gebruik van zijn eigen versie van de 4MOTION technologie. Dat betekent dat er twee elektrische motoren op de voor- en achteras gemonteerd zijn. Bij elkaar leveren deze 225 kW (302 pk). Dit stelt de elektrische SUV in staat om van 0-100 km/uur te accelereren in 6,6 seconden. De topsnelheid vind je terug bij de 180 km/uur en is elektronisch gelimiteerd. Dit nieuwe SUV concept wordt aangedreven door een 82 kWh batterij met een radius van 450 kilometer volgens de WLTP richtlijnen.

WERELDWIJD VERKOCHT

De verwachting is dat Volkswagen de productie van de I.D. Roomzz, de I.D. Crozz en de Compact I.D. in 2020 op gang zal brengen. Alle modellen zullen, zoals het er nu naar uitziet, wereldwijd verkocht worden. De I.D. Vizzion sedan en de I.D. Buzz zullen waarschijnlijk pas in 2022 van de band afrollen.

Bron: elektrischeauto.nl

VOLKSWAGEN I.D. ROOMZZ HEEFT 450 KM AAN ACTIERADIUS

Recent Content