Volkswagen Golf GTE: hybride met stekkeraansluiting


De Golf gaat groen. Eerst een volledig elektrische versie, nu een stekkerdooseditie die de naam GTE draagt. Volkswagen Golf GTE: hybride met stekkeraansluiting.

Daarmee heeft Volkswagen het Golf-aanbod in korte tijd breed uitgesmeerd. Van de GTI’sen GTD’s in de sportieve hoek, tot de e-Golf en deze potente GTE voor de grootverbruikers van tofu. Maar de belangrijkste groep wordt de sportieve leaserijder, want de CO2-waarden van deze GTI-achtige hatchback zijn bijzonder laag: 35 g/km. Dit betekent een plek in de 7 procent bijtellingsklasse.

204 pk

Dit komt doordat een 1.4-liter TSI viercilinder met 150 pk wordt bijgestaan door een 102 pk sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen komt daarmee uit op 204 pk en het koppel bedraagt 349 Nm. De e-juice wordt opgeslagen in een 8,8 kWh lithium-ion batterij, die net als in de i3 en de Model S vloeistofgekoeld is. Dit is trowuens dezelfde aandrijflijn als in de A3 e-tron.

In elektromodus heb je een topsnelheid van 130 km/u en komt de range uit op een theoretische 50 kilometer. In de winterdag betekent dit dat je de A2 tussen 020 en 030 net kunt afleggen op een acculading, zij het met een slakkengangetje, maar er is toch geen minimumsnelheid in Nederland. Als de elektro- en brandstofmotor samenwerken zit de Golf in 7,6 tellen op de honderd en bedraagt de top 217 km/u. In de zuinigste modus haal je op papier een verbruik van 1,8 liter per 100 km.

Het innerlijk van de Golf GTE komt grotendeels overeen met de reguliere Golf, bijgestaan door zaken als een actieradiusdisplay, een energiestroom-display en een e-manager. Volkswagen zegt dat er een app beschikbaar komt waarmee functies van de auto op afstand bediend worden. Het opladen gaat via een stekkeraansluiting die achter het VW-logo in de grille is geplaatst.

Op uiterlijk gebied is de Golf geen suffe mueslimobiel geworden. Integendeel. Ze stoppen hem onder meer 18 -inch velgen, GTI-invloeden in de bumper en LED-stroken uit de e-Golf toe. Zo is te zien dat de streep onder de grille net als bij de GTI in de koplampen doorloopt. Alleen in het geval van de GTE is ‘ie blauw in plaats van rood. Hetzelfde geldt voor de kleuraccenten in het interieur en op de ruitjesbekleding: rood voor de GTI, grijs voor de GTD en blauw voor deze GTE. “Het is het elektrische broertje van de GTI”, riep net iemand van VW onze kant op.

Op de Autosalon van Genève wordt ‘ie onthuld, de Nederlandse prijzen volgen daarna.

Bron

 

Volkswagen Golf GTE: hybride met stekkeraansluiting

Recent Content