Volkswagen E-Golf breekt record


Sinds het begin van de moderne elektrische auto in Nederland, heeft Tesla het grootste aandeel. Maar dit is verleden tijd. De E-Golf komt eraan!

E-Golf breekt verkooprecord

E-Golf

Zoals je kan lezen in dit artikel zijn in Nederland al jaren lang de Tesla’s de nummer 1. Niet alleen de verkochte aantallen, maar ook de hoeveelheid aanwezige Tesla’s. Natuurlijk hebben ze inmiddels twee goed verkopende modellen op de markt. De Tesla Model S is altijd de meest verkopende geweest. De Tesla Model X volgde snel daarna. Maar nu heeft de Volkswagen E-Golf de Tesla Model S verslagen.

Best verkochte elektrische auto in eerste deel 2018

In de eerste vier maanden van 2018 zijn er 859 Tesla Model S verkocht. Dit is alweer veel meer dan in 2017. Maar er werden 916 E-Golfs verkocht! Hierdoor zijn ze voor het eerst in een bepaalde periode (4 maanden) de best verkochte elektrische auto in Nederland. Ook de Nissan Leaf werd veel meer verkocht, namelijk 731 keer. En de Hyundai Ioniq ook nog 620 keer.

503 verkochte E-golfs in januari 2018

Een opvallend feit aan de verkoop van de E-Golf is dat er in januari 2018 maar liefst 503 werden verkocht. In de drie maanden daarna respectievelijk 141, 147 en 125. Dit betekent ook dat de Volkswagen zijn record vooral te danken heeft aan de eerste maand van 2018.

Het middensegment klopt aan de deur

Ondanks dat alle Tesla Modellen rond de 100.000 euro kosten, worden er relatief veel van verkocht. Natuurlijk wordt deze auto ook als lease auto ingezet. Daarnaast waren de kleine elektrische auto’s zoals de Nissan Leaf en Renault Zoe al populair. Het middensegment zorgt nu voor de aanlevering van zeer interessante elektrische auto’s. De E-Golf was hier dus in het begin van 2018 het beste voorbeeld van.

Volkswagen Golf: een kwart bestaat uit de E-Golf

Er werden in de in de eerste vier maanden ongeveer 4000 Volkswagen Golf verkocht. Zoals al gemeld waren hiervan bijna 1000 de E-Golf. Natuurlijk is het afwachten hoe dit zich zal voortzetten. Maar een record waarbij de Tesla voor het eerst verslagen is, staat genoteerd.

Nissan Leaf de nieuwe koploper?

Als je de verkoop aantallen van de E-Golf vergelijkt met de Leaf, dan valt vooral de maand april op. Hierin verkocht de Nissan Leaf 268 auto’s, terwijl de E-Golf 111 keer werd verkocht. De Nissan Leaf en de Volkswagen E-Golf lijken kwa accupakket op elkaar. De E-Golf heeft een 35,8 kWh accupakket. De Nissan Leaf een 40 kWh. Dit accupakket is goed voor ongeveer 300 kilometer rijden. De elektromotor levert ongeveer 136 pk. Een groot pluspunt is de snelle oplaadtijd. Met een snellader is de accu in 45 minuten weer voor 80% opgeladen.

Recent Content