VOLKSWAGEN DOET GROTE INVESTERING IN FABRIEK IN TENNESSEE


Volkswagen gaat 800 miljoen dollar investeren in zijn fabriek in Tennessee. Daarmee gaat het de fabriek helemaal omvormen voor de productie van elektrische auto’s. Dit plan werd verkozen boven de bouw van een geheel nieuwe fabriek. De faciliteit in Chattanooga was al in bezit van de fabrikant en werd al flink gebruikt. VOLKSWAGEN DOET GROTE INVESTERING IN FABRIEK IN TENNESSEE.

CROZZ

Wanneer de verbouwing van de fabriek klaar is zal Volkswagen er alleen nog auto’s bouwen die op het MEB-platform zijn gebaseerd. Het eerste model waaraan gewerkt gaat worden is ook al bekend. Begonnen wordt met de eerder al aangekondigde ID Crozz. Dit is een elektrische crossover uit de nieuwe ID-reeks die de fabrikant voor zijn elektrische modellen gaat uitbouwen. De auto zal in 2022 uit de fabriek komen rollen. Dan is alles gereed.

BUZZ

Op dit moment worden er in de fabriek in Tennessee twee modellen van Volkswagen gemaakt, de Passat en de Atlas. In de nieuwe situatie is er ook ruimte voor twee modellen. Naast de Crozz lijkt het er sterk op dat ook de ID Buzz hier gemaakt gaat worden. Dit is de nieuwe visie op de iconische bus die de fabrikant al decennia in de line-up heeft. Of dit daadwerkelijk ook het geval zal zijn is echter nog niet bekend. Dit zal op korte termijn duidelijk gaan worden. De fabrikant heeft immers nog meer modellen aangekondigd.

NIEUW TIJDPERK

Met het besluit om de fabriek in Tennessee om te bouwen is het nieuwe tijdperk voor Volkswagen definitief begonnen. Eerder kondigde het al aan talloze EV’s te willen produceren. Daarvoor zei het acht fabrieken over de wereld nodig te hebben. Na eerder al in Europa verschillende faciliteiten te hebben aangewezen is de afronding van het voorwerk in Noord-Amerika een volgende belangrijke zet. De fabrikant is nu definitief de elektrische weg ingeslagen en zal niet meer achterom kijken, zo blijkt ook uit de communicatie rondom het besluit.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLKSWAGEN DOET GROTE INVESTERING IN FABRIEK IN TENNESSEE

Recent Content