VOLGENDE JAGUAR F-TYPE WORDT MOGELIJK ELEKTRISCHE RIVAAL PORSCHE 911


Voor veel autoliefhebbers zal het bijna als heiligschennis klinken dat de iconische Porsche 911 ook in een elektrische uitvoering verkrijgbaar zal zijn. Gelukkig kunnen zij nog even opgelucht ademhalen. Michael Steiner, bestuurslid voor R&D bij Porsche, vertelde in een recent interview dat hij dat ook niet zo ziet zitten. Hij is van mening dat het concept met de motor achterin en een 2+2-interieurindeling zich niet goed voor elektrificatie leent. Er is niet genoeg ruimte voor een accupakket van een acceptabele capaciteit. Ook zou het bijna onmogelijk zijn om de 2+2-opstelling te handhaven. VOLGENDE JAGUAR F-TYPE WORDT MOGELIJK ELEKTRISCHE RIVAAL PORSCHE 911.

ELEKTRISCH OF NOG ÉÉN KEER BENZINE?

Bij Jaguar, die met de F-Type een minder populaire maar niet minder interessante tegenhanger in het programma heeft, staat men ook voor een dilemma. Daar onderzoekt men momenteel of de huidige F-Type vervangen zou moeten worden door een volledig elektrische sportwagen of dat er voor de laatste keer nog een versie met benzinemotor moet worden ontwikkeld.

NIEUWE JAGUAR F-TYPE BINNENKORT OP TEKENTAFEL

De huidige Jaguar F-Type zal overigens nog minstens drie jaar in productie blijven maar dat betekent wel dat Jaguar binnenkort moet beginnen met de ontwikkeling van de opvolger. Ian Callum, hoofd van de designafdeling van Jaguar, zei in een gesprek met Autocar dat het Britse bedrijf altijd een sportwagen in zijn gamma zal aanbieden. Ook als de F-Type in vergelijking met de Porsche 911 minder goed verkoopt. Callum voegde er zelfs aan toe dat Jaguar ook altijd sedans en hatchbacks in het programma zal hebben. De hoofdontwerper van Jaguar vertelde dat de mensen van Jaguar zich momenteel wel afvragen of ze nog één keer een vernieuwde versie moeten ontwikkelen of dat ze over moeten stappen op de eerste volledig elektrische sportwagen. Ook vertelt hij dat de optie voor een elektrische sportauto steeds interessanter wordt.

PRESTATIES GEEN PROBLEEM

Callum geeft toe dat de prestaties van de I-Pace zijn mening over de mogelijkheden van elektrische auto’s hebben veranderd. Ook wijst Callum erop dat de uiteindelijke beslissing voor de opvolger van de F-Type niet bij hem ligt. Hij vertelde aan Autocar dat de prestaties van een elektrische auto geen probleem zijn.” De kick van een elektrische auto is magisch. Als je je rijstijl daarop aanpast door wat rustiger de bocht in rijden en dan de duw in de rug te ervaren als je eerder gas geeft kan het in veel opzichten net zo plezierig rijden als een auto met 8-cilinder brandstofmotor. Dan is er nog het bereik, maar dat wordt steeds minder een probleem. Er zijn ontwikkelingen die de komende jaren weer een stap verder moeten helpen.” De belangrijkste uitdaging die er volgens Callum overblijft is dus de ruimte die je nodig hebt voor het accupakket. Het verhogen van de bodem van een doorgaans lage sportauto is volgens hem een interessante, maar niet onoverkomelijke uitdaging.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLGENDE JAGUAR F-TYPE WORDT MOGELIJK ELEKTRISCHE RIVAAL PORSCHE 911

Recent Content