VOLGEND JAAR EEN ELEKTRISCHE FIAT 500


Het leukste ‘snoepje’ van Fiat is zonder twijfel de 500. Maar dit model is tegelijkertijd ook de redding van Fiat geweest. Er is de afgelopen jaren geen succesvoller model van de Italiaanse fabrikant geweest en Fiat had dit succes ook hard nodig om te kunnen  blijven voortbestaan. VOLGEND JAAR EEN ELEKTRISCHE FIAT 500.

Het ontwerp van de huidige Fiat 500 is geïnspireerd op het gelijknamige oermodel uit vervlogen tijden. De onnavolgbare vintage-look heeft Fiat mooi weten te combineren met moderne technieken, een gelikte afwerking en een aantrekkelijk interieur. Aanvankelijk was het een typische vrouwenauto maar de laatste jaren rijden er ook genoeg oudere en jongere kerels in rond. Wie een maatje groter wil kan bovendien uitwijken naar de stoere 500X of de ruime 500L.

INTRODUCTIE OP AUTOSALON GENÈVE

Maar het voornaamste nieuws rond de Fiat 500 is toch wel dat hij binnenkort ook in een volledig elektrische uitvoering op de markt komt. Dat maakt deze auto ideaal voor ritjes in een stedelijke omgeving waar emissievrij rijden eigenlijk een ‘must’ is. We moeten nog wel even wachten voor het zover is. De officiële introductie van de elektrische Fiat 500, die waarschijnlijk Fiat 500E of Fiat 500 Electric zal gaan heten, zal in maart op de Autosalon van Genève plaatsvinden. Vlak daarna zal de Fiat 500 ook in productie gaan zodat snelle beslissers waarschijnlijk al voor komende zomer al met hun elektrische Fiat 500 kunnen pronken.

PRODUCTIE START TWEEDE KWARTAAL 2020

De eerste productierobot is al geïnstalleerd en Fiat Chrysler gaat de komende tijd 700 miljoen investeren om de productielijn voor de elektrische versie van de Fiat 500 op te laten zetten. Dat zal gebeuren in de beroemde Mirafiori-fabriek in Turijn. Volgens Pietro Gorlier, Chief Operating Officer EMEA van Fiat, zullen er in Turijn jaarlijks 80.000 exemplaren van de elektrische Fiat 500 worden gebouwd. Mocht de vraag nog groter zijn dan kan de productiecapaciteit eventueel worden vergroot.

GEHEEL NIEUW MODEL

Er is veel te doen over het design van de elektrische Fiat 500. Wie op internet rondkijkt, zal zien dat er diverse renders en schetsen rondgaan. Het zou volgens Gorlier namelijk om een geheel nieuw model gaan, vandaar dat deze ook op een aparte productielijn zal worden gebouwd. Omdat er nog geen officiële foto’s zijn vrijgegeven, hebben we een foto geplaatst van de elektrische Fiat 500 die sinds een jaar of vijf in de Verenigde Staten wordt verkocht. Deze zal ongetwijfeld afwijken van wat er volgend jaar in Turijn wordt gebouwd.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VOLGEND JAAR EEN ELEKTRISCHE FIAT 500

Recent Content