VLIEGENDE START VOOR BYD FRANCE: ELEKTRISCHE BUSSEN VOOR BEAUVAIS, DUINKERKEN EN ORLÉANS


BYD France maakt een vliegende start. Sinds de aanvang van de productie in het najaar van 2018 groeit het aantal orders voor elektrische bussen gestaag. Na thuisbasis Beauvais kiezen ook de steden Duinkerken en Orléans voor emissievrij elektrisch openbaar vervoer. VLIEGENDE START VOOR BYD FRANCE: ELEKTRISCHE BUSSEN VOOR BEAUVAIS, DUINKERKEN EN ORLÉANS.

In de nieuwe BYD-fabriek in Allonne bij Beauvais, in de regio Hauts-de-France, zijn inmiddels drie verschillende modellen van de 100 procent elektrische bussen van BYD geassembleerd voor de steden Beauvais, Duinkerken en Orléans. Het bedrijf bewijst hiermee dat het in staat is om in zeer korte tijd emissievrije bussen in verschillende afmetingen voor de meest uiteenlopende toepassingen te bouwen.

BYD Bussen

Beauvais, de thuisbasis van BYD France, plaatste de allereerste Franse order voor elektrisch openbaar vervoer. De officiële presentatie van de 12 meter lange bussen aan de inwoners van Beauvais vond begin december plaats bij de Kathedraal van Beauvais. De nieuwe bussen worden ingezet op de lijndienst van het vliegveld Beauvais-Tillé naar het gemeentehuis en het treinstation en rijden als sneldienst-shuttlebus langs plaatselijke hotels.

In Beauvais zijn de eerste volledig elektrische BYD-bussen goed ontvangen door de lokale bevolking. Inmiddels heeft de gemeente Duinkerken een order geplaatst voor drie stuks van de 8,7 meter lange Midibus. Het elektrische drietal wordt nog voor de Kerst afgeleverd aan DK’ Bus dat onderdeel is van busmaatschappij Transdev. Vanaf januari 2019 verzorgen de drie bussen gratis openbaar vervoer op lijn 16 tussen belangrijke locaties waaronder het treinstation, de universiteit en het gemeentehuis. De elektrische BYD-bussen kunnen een dag lang rijden op een acculading, wat neerkomt op een gemiddelde afstand van 200 kilometer, en worden ’s nachts in het busdepot opgeladen.

BYD Bussen

Tot slot heeft Keolis Orléans Val de Loire een 18 meter lange harmonicabus besteld voor het Tao-netwerk van Orléans Métropole, het stedelijke gebied van Orléans. Naar verwachting doet deze bus vanaf januari 2019 dienst naast de huidige vloot conventioneel aangedreven bussen.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “Wij zijn bijzonder trots op de vooruitgang die we tijdens ons eerste kwartaal in Frankrijk hebben geboekt. BYD bewijst dat het bussen bouwt die voldoen aan de meest uiteenlopende operationele eisen die steden stellen. We hebben al heel veel nieuwe orders ontvangen voor het nieuwe jaar. We kijken met vertrouwen naar de toekomst. Dit is het begin van een vruchtbare samenwerking tussen BYD en Franse busmaatschappijen om openbaar vervoer schoner te maken.”

Bron: elektrischeauto.nl

 

VLIEGENDE START VOOR BYD FRANCE: ELEKTRISCHE BUSSEN VOOR BEAUVAIS, DUINKERKEN EN ORLÉANS

Recent Content