Viper krijgt geen automaat en ook geen V8


Er komt geen andere bak dan een handbak in de Dodge Viper en van een instapmodel met een V8 is geen sprake. En zo hoort dat ook! Viper krijgt geen automaat en ook geen V8.

Çhrysler Performance-eindbaas en hoonigan Ralph Gilles heeft dit in een interview metEdmunds laten weten. Voor het niet introduceren van een automaat zijn twee redenen. Ten eerste is de Viper-clientèle niet geïnteresseerd in een automaat. Men wil gewoon de meest pure, rauwe ervaring mogelijk met een auto, geen softe paddleshiftmeuk die beleving uit het rijden haalt. Men herkent de trend wel, aldus Gilles, maar bij SRT gaat men daar niet in mee omdat dat niet is waar de Viper om draait. De tweede reden om geen automaat in de Viper te hangen is nog eenvoudiger: het kan niet. Er is geen automaat die het koppel van de Viper kan verwerken die ook in de packaging van de Viper zou passen, aldus Gilles.

Je zou verwachten dat met de tegenvallende verkopen van de SRT Viper (tot op heden zo’n 600 stuks) er toch gekeken zou worden naar nieuwe manieren om het ding aan de man te brengen. Als we Chrysler moeten geloven is het echter belangrijker om het product te bewaken dan het daadwerkelijk te verkopen.

Ook de andere optie om meer verkoopvolume te genereren wordt door de SRT-baas van de hand gewezen. Een 6.4 liter Hemi V8 in het vooronder zou een leuke, goedkopere, meer bereikbare en allesbehalve tamme instap-Viper kunnen betekenen maar Gilles antwoord op die vraag met “Het klinkt alsof je een Corvette van de Viper wil maken. Wij hebben daar geen interesse in.”

Misschien ronduit stom maar ergens ook wel lekker. Zo blijft de Viper wat het altijd geweest is: een echte auto voor mannen met baarden en haar op de borst. Voor degene die tóch een automaat in een Viper wil -of eigenlijk een Corvette in een Viper- is er een oplossing: de bouwer van dit apparaat contacten.

Bron

 

Viper krijgt geen automaat en ook geen V8

Recent Content