VERWACHT GEEN ELEKTRISCHE WONDEREN VAN BENTLEY


De extreem luxe automaker Bentley is een nieuwe strategie voor zijn modellen aan het ontwikkelen. Volledig elektrische auto’s spelen waarschijnlijk niet zo’n grote rol als het bedrijf in eerste instantie had aangegeven. Het bedrijf, wat onderdeel is van de Volkswagen Group, zal meer over zijn toekomst onthullen in juli wanneer het zijn honderdste verjaardag viert. Dat liet Wierner Tietz, bestuurlid van Bentley’s ingenieursafdeling weten. VERWACHT GEEN ELEKTRISCHE WONDEREN VAN BENTLEY.

MEER KLANTEN

Bentley’s strategie is om meer klanten te gaan vinden in plaats van meer auto’s te verkopen aan bestaande klanten. Een onderdeel van die strategie is het verkopen van een plug-in hybride versie van al zijn modellen voor 2025. De Bentayga is nu namelijk al als hybride te verkijgen (zie foto’s). Het zal waarschijnlijk ook nog een nieuwe SUV aan zijn collectie toevoegen. Al is het nog niet duidelijk of deze groter of kleiner zal zijn dan de huidige Bentayga. Bentley heeft eerder al aanwijzingen gegeven dat het de voorkeur geeft aan een kleine, volledig elektrische SUV, maar dat was voordat het hele bestuur werd omgegooid in 2017.

 

ECHT GEEN EV?

In de berichtgeving klinkt Tietz helemaal niet zo enthousisast over volledig elektrische voertuigen als dan zijn voorganger Rolf Frech deed. “Het is allesbehalve zeker dat batterij aangedreven voertuigen de juiste weg is om in te slaan” aldus Tietz die ook liet weten dat de huidige technologie niet goed genoeg is om paardentrailers of boten mee voort te trekken.

Op het moment zijn er natuurlijk wel auto’s die dit bieden. De Tesla Model X is daar een voorbeeld van. Rivian, dat recent zijn volledig elektrische R1T pickup en R1S SUV introduceerde, zal waarschijnlijk een trekvermogen van 5000 kg meegeven aan zijn auto’s.

 

GEEN SPORTAUTO’S

Een ander nieuwswaardig feitje is dat het merk ook geen echte sportauto’s zal gaan bouwen. Dat is een verassing omdat het bedrijf verschillende conceptauto’s heeft gebouwd die de competitie leken aan te gaan met Aston Martin en Ferrari. De meest interessante evolutie van deze ideeën was de EXP12 Speed 6e (zie foto’s hierboven). Een luxe, volledig elektrische, tweezitter die werd geshowd in 2017. Bentley zei toen dat het toekomstige productiemodel “van Londen naar Parijs of Milaan en Monaco kon rijden op een volle accu.”.

Gezein de veranderende prioriteiten van autokopers in het luxesegment, en het belang om gezien te worden in een auto die efficiënt en technologisch geavenceerd is, zal het interessant zijn om te zien hoe dit Britse merk het in de toekomst zal doen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VERWACHT GEEN ELEKTRISCHE WONDEREN VAN BENTLEY

Recent Content