Verrassing: nieuwe TVR in aantocht


Maar TVR was toch hartstikke deaud en kaput? Niets is minder waar. Het Britse merk keert terug. Binnen drie jaar staat er een vers, productiegereed model. Verrassing: nieuwe TVR in aantocht.

Het leven van TVR gaat niet over rozen. In 2011 lijkt het Britse merk van weleer geredvan een zekere ondergang, nog geen jaar later blijkt ook dat een illusie als toenmalige eigenaar Smolensky de stekker eruit trekt.

Die koper was gamedeveloper Les Edgar, die nu een nieuw Research & Development center opgezet zou hebben in het zuiden van Engeland, om daar in het diepste geheim te werken aan de wederopstanding van TVR.

Binnen drie jaar moet er een nieuw model klaar zijn voor productie. Naar alle waarschijnlijkheid een tweezitter met achterwielaandrijving en de -aangekochte- motor voorin. Les Edgar stelt dat ze op dit moment druk nadenken over het chassis: een ruggegraatchassis toch een meer geavanceerd carbon exemplaar.

Een klein beetje scepsis is wel op zijn plaats. Want dit is de zoveelste keer dat TVR zichzelf opnieuw wil bewijzen. Eerst zien. Tot die tijd moeten we ons zoet houden met hete spotjes.

Verrassing: nieuwe TVR in aantocht

Recent Content