Vernieuwde Volkswagen Polo: meer techniek, lagere prijzen


Potentiele Volkswagen Polo rijders zullen blij zijn met de nieuwe versie die vanaf mei bij de dealers staat. De vernieuwde VW Polo heeft namelijk een verbeterde standaarduitrusting, meer techniek aan boord en lagere vanaf prijzen. Vernieuwde Volkswagen Polo: meer techniek, lagere prijzen.

Lagere instapprijs, verbeterde uitrusting

De vernieuwde Volkswagen Polo blijft qua modelopbouw trouw aan de gebruikelijke Volkswagen-lines: hij loopt vanaf de Easyline via de Trendline en de Comfortline naar de Highline. Daarnaast is ook nu weer de BlueMotion vertegenwoordigd als extra zuinige variant. Instappen in de Easyline kan voortaan vanaf € 13.490 euro in plaats van € 14.250 euro. Daarbij is de standaarduitrusting verbeterd want deze bestaat nu uit Multi Collision braking, dat doorschieten na een aanrijding voorkomt, stuurbekrachtiging, hill hold control, airbags rondom, een automatisch start/stopsysteem, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische ramen rondom en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

De volgende stap in het uitrustingsniveau, de Comfortline, beschikt al over airconditioning en een touch screen multimediasysteem. Over multimedia gesproken: hier zet de Polo een grote stap vooruit. Zo zijn onder andere een touch screen met een doorsnede van 16,5 centimeter en Mirror Link, dat diverse functies van een smartphone doorverbindt op het multimediasysteem, leverbaar.

Extra rijk uitgeruste First Edition

De First Edition is het introductiemodel op basis van de Comfortline. Wat hem tot ‘First Edition’ maakt, zijn het Design-pakket (16-inch lichtmetalen wielen, extra donker getint glas achter), klein lederpakket, sportstoelen, aluminium pedalen, het Connectivity-pakket (Bluetooth telefonie, multimediabox met USB), buitenspiegels in hoogglans zwart, LED-kentekenverlichting en First Edition-stijlkenmerken. De definitieve prijs van de Polo First Edition is vastgesteld op € 16.350 en de gelimiteerde oplage bedraagt 800 stuks.

Motoren voldoen aan Euro 6 emissienorm
Alle (nieuwe) motoren voor de Polo hebben BlueMotion Technologies zoals start-stop en voldoen aan de Euro 6 emissienorm. De 1.0 benzine is er met 40kW/60 pk en met 55 kW/75 pk. De 1.2 TSI is er ook in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk of 81 kW/110 pk. Alle benzineversies hebben 20% bijtelling bij zakelijke inzet. De Polo BlueMotion heeft een nieuwe 1.4 TDI-diesel met 55 kW/75 pk. Hij is zeer zuinig met een fabrieksopgave van 3,1 l/100 km. De CO2-uitstoot van 82 g/km zorgt voor 14% bijtelling. 

 

Vernieuwde Volkswagen Polo: meer techniek, lagere prijzen

Recent Content