VERNIEUWDE TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID IS ZUINIGER EN HEEFT 3-ZITS ACHTERBANK


De Toyota Prius is een van de auto’s waardoor elektrisch rijden wereldwijd een grote bekendheid heeft gekregen. Door de een wordt de Prius compleet verguisd, door de ander gezien als een betaalbaar, praktisch en zuinig vervoermiddel. De opkomst van de voleldig elektrische auto’s heeft de Prius een beetje naar de achtergrond verdrongen maar het blijft voor veel mensen gewoon een heel interessante auto. VERNIEUWDE TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID IS ZUINIGER EN HEEFT 3-ZITS ACHTERBANK.

ZUINIGSTE PRIUS OOIT

De Prius Plug-in Hybrid combineert de voordelen van de reguliere Prius met een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer. Dat is voor veel mensen genoeg voor hun dagelijkse ritten. Met de standaard bijgeleverde Mennekes laadkabel kan de batterij in twee uur weer helemaal worden opgeladen. Mocht de batterij tijdens de rit leegraken, wordt automatisch schakelt de efficiënte 1,8-liter hybridemotor ingeschakeld. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Toyota Prius Plug-in Hubride komt uit op minimaal 1,3 l/100 km waarmee dit de zuinigste Prius ooit is.

OPTIONELE ZONNEPANELEN

De Prius Plug-in Hybrid kan tegen meerprijs worden geleverd met zonnepanelen op het dak. De hierdoor gegenereerde energie wordt gebruikt voor de stroomverbruikers tijdens het rijden, als de auto geparkeerd staat wordt de stroom gebruikt om de batterij op te laden. Het optionele Solar Roof kan – uiteraard afhankelijk ban de omstandigheden – de actieradius in volledige elektrische modus met ongeveer vijf kilometer per dag verlengen.

DRIEPERSOONS ACHTERBANK

Een andere belangrijke wijziging betreft de achterbank. De nieuwe achterbank biedt voortaan namelijk plaats aan drie personen. Dit waren er eerst twee, wat nogal eens tot commentaar leidde. Heel verstandig van de ontwerpers van Toyota dat ze dit hebben opgepakt. De stijlvolle zwarte stoffen stoelbekleding is overigens nieuw. Het exterieur van de Prius Plug-in Hybrid is ongewijzigd gebleven. Wel is er keuze uit twee nieuwe carrosseriekleuren, namelijk Emotional Red Premium en Attitude Black Metallic. Ook heeft de nieuwe Toyota Prius extra isolatiemateriaal gekregen. Hierdoor is de Prius nog stiller geworden.

 

COMPLETE STANDAARDUITRUSTING

De standaarduitrusting van de Prius Plug-in Hybrid was altijd al behoorlijk compleet maar is nu nog completer geworden. Zo heeft de auto onder andere Matrix LED koplampen, Climate Control met gescheiden zones, een navigatiesysteem, een parkeerhulpcamera achter, digitale radio (DAB+), een USB-aansluiting en Bluetooth.

RIJKERE UITRUSTING VOOR DE EXECUTIVE-UITVOERING

De luxe Executive-uitvoering biedt in de vernieuwde versie een nog completere uitrusting dan voorheen. Deze uitvoering heeft onder andere een Head-up Display, JBL Premium audio met 10 speakers en een draadloze oplader voor smartphones. Nieuw in deze uitvoering is de Panoramic View Monitor. Deze laat op een display een 360 graden/3D-weergave van de auto zien.

PRIJS EN LEVERTIJD

De prijzen van de vernieuwde Toyota Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 38.995 euro. De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf augustus 2019.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VERNIEUWDE TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID IS ZUINIGER EN HEEFT 3-ZITS ACHTERBANK

Recent Content