Vernieuwde Renault Mégane stijgt niet in prijs.


De gehele Renault Mégane familie is vernieuwd. Het belangrijkste nieuws is dat de prijzen niet gestegen zijn en dat alle varianten, de hatchback, estate en coupé, zijn voorzien van een nieuw front dat de familieband verduidelijkt. Alle carrosserievarianten zijn voorzien van dezelfde voorbumper en motorkap en nieuw vormgegeven elliptische koplampen. De voorzijde van de sportiefste Mégane-varianten – de R.S. en de GT – zijn uitgerust met koplampen met glanzend zwarte ‘oogleden’. Vernieuwde Renault Mégane stijgt niet in prijs.

De nieuwe Renault Mégane heft een verbeterde standaarduitrusting. In de basisuitvoering Authentique zijn onder meer airconditioning, Bluetooth, cruise control met snelheidsbegrenzer, en een USB- en 3.5 Jack-aansluiting standard aanwezig. De vanafprijs van de nieuwe Mégane bedraagt 19.990 euro. Voor de coupé geldt een meerprijs van 500 euro en voor de estate dient 1.000 euro extra te worden neergeteld.

De uitvoering Expression (meerprijs 1.700 euro) biedt naast de basisuitrusting ook een Tom Tom LIVE-navigatiesystem, 16 inch lichtmetalen velgen, LED-dagrijverlichting en een met leder bekleed stuurwiel.

De Bose-uitvoering is uitgerust met een Bose Premium-audiosysteem, lichtmetalen 17 inch wielen, donkergetint privacy glass, elektronisch geregelde airconditioning en parkeersensoren achter. De uitvoering GT-Line biedt als extra’s onder meer een sportief vormgegeven voor- en achterbumper, sportstoelen, een sportstuur en een versnellingspookknop die met rood stiksel zijn afgewerkt. De meerprijs van de uitvoeringen Bose en GT-Line bedragen respectievelijk 2.000 en 2.800 euro.

Renault biedt in de vernieuwde Mégane drie benzinemotoren en twee diesels aan. Het aanbod benzinemotoren begint met de TCe 115, gevolgd door de TCe 130 en de heftige 2.0 16V Turbo met 220 pk. Diesel rijden kan vanaf 22.890 euro met de dCi 110 en wie meer vermogen wenst, kan gaan voor de dCi 130 (vanaf 28.890 euro). Overigens vallen alle drie de dieselmotoren in 2014 in de bijtellingscategorie van 20%.

Renault biedt de nieuwe Mégane tijdelijk aan met het Technology Upgrade Pack met daarin parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, rijbaancontrole en een grootlichtassistent. De meerprijs hiervoor bedraagt slechts 395 euro. Op de optielijst staan nu ook een sleutelloos systeem en het Renault R-Link multimediasysteem.

 

Vernieuwde Renault Mégane stijgt niet in prijs.

Recent Content