VERNIEUWDE MONDEO OOK ALS HYBRIDE VERKRIJGBAAR


De Ford Mondeo is vernieuwd. De nieuwe Mondeo-modellen zullen op de Autosalon van Brussel te zien zijn. Voor het eerst is er van de Mondeo ook een hybride versie verkrijgbaar.

Ford had met de Mondeo had vroeger een erg sterke positie in de zakelijke markt maar heeft deze de laatste jaren niet kunnen handhaven. In Nederland, waar voor hybrides inmiddels de volledige bijtelling van toepassing is, zal de hybride versie van de Mondeo het tij waarschijnlijk niet kunnen keren. In andere landen, waar de hybride auto’s belastingtechnisch wel voordeliger zijn, zal dit uiteraard wel het geval kunnen zijn. VERNIEUWDE MONDEO OOK ALS HYBRIDE VERKRIJGBAAR.

VERNIEUWD INTERIEUR EN EXTERIEUR

Onder de nieuwe Mondeo-modellen, die we op de Autosalon van Brussel kunnen bewonderen, zullen ook nog de nodige modellen met een brandstofmotor zijn. Deze hebben onder meer nieuwe EcoBlue turbodieselmotoren die aan de Euro 6d-Temp norm voldoen. Om Ford’s troef in de middenklasse concurrerend te maken voor de tweede helft van zijn levensduur, heeft Ford zowel het interieur als het exterieur van de Mondeo vernieuwd.

Ford Mondeo Hybrid

EXTERIEUR

De nieuwe Mondeo heeft een meer uitgesproken lagere spoilerlip, nieuwe mistlampen en LED-dagrijlichten. Het ontwerp van de koplampen verschilt per uitrustingslijn. Aan de achterzijde vallen de nieuwe achterlichten in C-vorm op.

UITRUSTING

Ook de uitrusting is verbeterd. Behalve een achttraps automatische transmissie voor de brandstofmotoren zal de Mondeo ook worden geleverd met de nieuwste generatie adaptieve cruise control, inclusief file-assistent.

HYBRIDE UITVOERING

Onder de motorkap van de hybride uitvoering van de Ford Mondeo bevindt zich een tweeliter benzinemotor die is ontwikkeld volgens het Atkinson principe. Het systeemvermogen van de Mondeo Hybrid bedraagt 138 kW/187 pk. Het remsysteem met remenergieterugwinning kan tot 90 procent van de remenergie afvoeren naar de lithium-ionaccu die een laadcapaciteit van 1,4 kilowattuur (kWh) heeft, zodat deze energie niet ongebruikt verdampt. Dit bespaart brandstof. Standaard verbruik volgens Ford: 4,4 liter/100 kilometer en 101 g/km CO2-uitstoot.

OOK ALS STATIONWAGEN

De Ford Mondeo Tournier is altijd een van de populairste versies van de Mondeo geweest. Ook deze is nu als hybride leverbaar. De stationwagen die we op de stand van Ford in Brussel kunnen zien is de Mondeo Wagon Hybrid. Deze ruime stationwagen kost exclusief BPM maar 1.150 euro meer dan de hybride sedan maar heeft een enorme kofferruimte. Het volume daarvan bedraagt maar liefst 403 tot 1508 liter. Hierdoor is dit een van de ruimste stationwagens in dit prijssegment.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VERNIEUWDE MONDEO OOK ALS HYBRIDE VERKRIJGBAAR

Recent Content