VERKOPEN ELEKTRISCHE AUTO’S IN VS VOORBIJ EEN MILJOEN


In de Verenigde Staten zijn meer dan een miljoen elektrische auto’s verkocht. De mijlpaal werd al in november bereikt, maar komt nu pas naar buiten. Dat betekent daarom dus ook dat er inmiddels meer dan een miljoen EV’s in omloop zijn in het land. Toch is dit pas het begin. VERKOPEN ELEKTRISCHE AUTO’S IN VS VOORBIJ EEN MILJOEN.

1 PROCENT

Hoewel een miljoen elektrische auto’s een flink omvangrijk aantal lijkt, is dit in de Verenigde Staten allesbehalve het geval. Het land heeft momenteel 270 miljoen auto’s op de weg. Een miljoen elektrische modellen betekent dus minder dan een half procent van het totaal. Er is daarom dus wel nog veel werk de komende jaren. Bovendien is het ook zo dat de cijfers enigszins vertekenen bij een betere blik hierop.

CALIFORNIË

Dat er meer dan een miljoen elektrische auto’s in het hele land verkocht zijn is vooral te danken aan de staat Californië. In die staat alleen al is meer dan de helft van het aantal verkocht. De andere 49 staten van het land komen samen niet tot een half miljoen. Californië daarentegen komt alleen aan een totaal van 512.717 op het moment dat de miljoenste auto werd verkocht. Dat betekent dus ook dat in de andere staten nog heel veel te doen is. In Californië verdrievoudigde het aantal verkopen in 2018 ten opzichte van een jaar eerder. Dit is in andere staten nog niet het geval.

TESLA MODEL 3

Een belangrijke aanjager van de oplopende verkopen in het afgelopen jaar was de Tesla Model 3. Sinds de productieproblemen onder controle zijn is het voor de fabrikant mogelijk geworden om op grote schaal elektrische auto’s te leveren. Dat wordt dan ook als een belangrijke stap gezien om de transitie naar elektrisch rijden steeds verder te versnellen. Ook de toetreding van meer bekende merken tot de EV-markt moet voor nog snellere groei gaan zorgen. Dat er meer modellen te zien zijn zal ook als een vliegwiel gaan werken, zo verwachten experts.

Bron: elektrischeauto.nl

 

VERKOPEN ELEKTRISCHE AUTO’S IN VS VOORBIJ EEN MILJOEN

Recent Content