Verdwijnen onze busjes illegaal richting het Oostblok?


Dat onze busjes met bosjes tegelijk naar Oekraïne verdwijnen weten we inmiddels. Maar is dat wel zuivere koffie?

Het zal voor de gemiddelde Autoblog-lezer geen verrassing zijn dat Oost-Europeanen(niet allemaal natuurlijk) vaak verbazend goed weten hoe je auto’s zo snel mogelijk de grens over krijgt. Dat deze auto’s lang niet altijd op de legale manier bij je thuis worden opgehaald, zal ook geen nieuws meer zijn. Verdwijnen onze busjes illegaal richting het Oostblok?

Ook onze busjes verlaten weer massaal het land, al leek het er onlangs niet op dat daarmee gerommeld werd. Tot tipgever Floris contact met ons zocht en liet zien hoe onze busjes richting Oekraïne vervoerd worden. Floris bevindt zich namelijk nogal eens in de buurt van de Duitse grens en ziet daar regelmatig Oekraïeners met ‘onze’ busjes op de aanhanger van hun Mercedes Vito.

Tot zover niets geks, tot blijkt dat deze Vito’s geschaduwd worden door andere Vito’s met UA-kenteken en de grens passeren via b-wegen. Dat is doorgaans niet de snelste en eenvoudigste manier om in Duitsland te komen, behalve als je wat te verbergen hebt natuurlijk. Hoe ze dat doen, zie je op bovenstaande foto.

Hebben we hier te maken met eerlijke export of kunnen we ook deze vorm van Oost-Europees transport onder de noemer ‘illegaal’ plaatsen?

 

Verdwijnen onze busjes illegaal richting het Oostblok?

Recent Content