VANDERHALL VENICE IS HET LIEFDESKIND TUSSEN MOTO EN AUTO


1, 2, 3, … EUHM. De Morgan 3-wheeler heeft eindelijk echte concurrentie die met dezelfde wapens strijdt of toch met hetzelfde aantal banden.

Vanderhall is een bedrijf uit Utah waar we tot op heden het bestaan niet vanaf wisten. Blijkbaar zijn ze toch al 7 jaar bezig met het ontwikkelen van de Venice, een auto met 3 wielen die niet verward mag worden met een trike – een motor met 3 wielen. Wie heeft ooit gezegd dat een wagen 4 wielen nodig heeft, er bestaan toch ook stoelen met 3 poten. Voor ons toch liever 4 contactpunten met de weg want dat ziet er toch wel beter uit. VANDERHALL VENICE IS HET LIEFDESKIND TUSSEN MOTO EN AUTO.

LICHTGEWICHT

De basis Venice legt maar 623 kilogram in de weegschaal waardoor een grote krachtbron niet nodig is. Vanderhall koos uiteindelijk voor een 1.4 turbo-viercilinder motor van GM na verschillende andere mogelijkheden af te gaan, zoals de Kawasaki ZW-10R en Yamaha R1. Het basismodel kost je 27.500 euro en daar zit de levering en houten stuur bij inbegrepen. Voor dat geld krijg je ook een automatische versnellingsbak, 18-inch velgen, een 600 watt geluidsysteem en waarschijnlijk ook heel wat bekijks. Natuurlijk is er ook een topmodel en hierbij krijg je kwaliteitsleer, 19 of 20-inch velgen, cruise control, airco, een afgeplat stuur en carbon, heel veel carbon. Deze hebbedingetjes zijn natuurlijk ook niet gratis en maken je 54.000 euro armer. Toch niet zoveel voor een hele hoop extra aandacht van omringende automobilisten.

 

VANDERHALL VENICE IS HET LIEFDESKIND TUSSEN MOTO EN AUTO

Recent Content