UNITI ONE: ELEKTRISCH RIJDEN VOOR MINDER DAN € 15.000?


Dat elektrisch rijden in Scandinavië populair is, dat wisten we al. De Zweedse start-up Uniti AB wil elektrisch rijden een stuk goedkoper maken.  Elektrisch rijden voor “slechts” € 14.900? Eerder schreven we al over deze plannen van de Zweden. Met behulp van crowdfunding haalde het bedrijf € 1 miljoen op. UNITI ONE: ELEKTRISCH RIJDEN VOOR MINDER DAN € 15.000?

UNITI ONE

Op dit moment kun je al een reservering plaatsen voor de Uniti One. Voor een schappelijke aanbetaling van € 149 kun je de auto reserveren met als bijkomend voordeel toegang tot evenementen met proefritten en toegang tot exclusieve online content.

De Uniti One gaat ruimte bieden aan twee passagiers, zal zo’n 900 kilogram wegen en wordt voorzien van een 26 kW-accu en twee elektromotoren van 120 kW om een topsnelheid van 130 kilometer per uur te behalen. Het voorlopige bereik van de bedraagt ongeveer 240 kilometer. Uniti houdt nog wel een slag om de arm. De technische details staan nog niet helemaal vast, ook wordt de prijs nergens expliciet vernoemd en bovendien is nog geen estimated time of delivery op de website terug te vinden. Daar tegenover staat dat Uniti schrijft dat de reserveringskosten 100% terugbetaalbaar zijn.

 

 

UNIEK VERKOOPCONCEPT

Uniti wil de Uniti One produceren in verschillende fabrieken over heel de wereld. Om die reden zullen de prijzen in verschillende landen waarschijnlijk variëren. Kost de Uniti One in Australië naar verwachting ongeveer € 12.300, in India verwacht men dat de auto omgerekend slechts € 9.000 gaat kosten.  Uniti wil in 2024 al zo’n 500.000 voertuigen produceren. De basisfabriek willen de Zweden vestigingen in Engeland. Het bedrijf kiest voor deze locatie vanwege de aanwezige kennis voor een lichtgewicht constructie en over geavanceerde materialen. Naar verwachting gaat de Uniti One in Europa € 14.900 kosten.

Bron: elektrischeauto.nl

UNITI ONE: ELEKTRISCH RIJDEN VOOR MINDER DAN € 15.000?

Recent Content