Uber maakt taxiritten nog goedkoper met carpool-app


axidienst Uber blijft op zoek naar manieren om de traditionele taximarkt te ontwrichten en komt nu met UberPool, zodat je ritjes nog goedkoper worden. Uber maakt taxiritten nog goedkoper met carpool-app.

Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe, want Uber staat natuurlijk al bekend om zijnbehoorlijk concurrerende tarieven. Het bedrijf laat je voortaan je taxiritten delen, volgens hetzelfde principe als carpoolen. Moet je toevallig dezelfde kant op als een andere UberPool-gebruiker, dan zorgt de dienst ervoor dat jullie allebei opgepikt worden en de kosten kunnen delen.

UberPool verschilt verder niet van de gebruikelijke app van Uber: je geeft nog steeds je locatie en bestemming door en wordt vervolgens binnen vijf minuten opgehaald door een van de chauffeurs. Uber belooft wel dat je altijd goedkoper uit bent, ook als je de rit niet deelt. Dan krijg je namelijk korting op de normale ritprijs.

De nieuwe dienst is op sommige locaties al beschikbaar, maar Uber benadrukt dat het vooralsnog om een beta gaat. Na 15 augustus wordt de test verder uitgerold, al is nog onduidelijk wanneer we in Nederland kunnen UberPoolen.

 

Uber maakt taxiritten nog goedkoper met carpool-app.

Recent Content