TWEEDE EUROPESE LUCHTHAVENCONTRACT BYD: ELEKTRISCHE BUSSEN BRUSSELS AIRPORT COMPANY


BYD is begonnen met de levering van 30 elektrische bussen voor Brussels Airport Company (BAC). BAC is de beheerder van Zaventem Airport, de luchthaven van de hoofdstad van Europa. De eerste 12 meter lange elektrische bussen zijn de afgelopen week in gebruik genomen.

Onderdeel van de order voor de e-bussen is een tienjarig onderhoudscontract. Gedurende deze periode staat BYD garant voor een betrouwbare en bestendige busdienst op de luchthaven. De elektrische bussen van BYD worden ingezet als transferdienst tussen vliegtuigen en de luchthaventerminal voor aankomende en vertrekkende passagiers. TWEEDE EUROPESE LUCHTHAVENCONTRACT BYD: ELEKTRISCHE BUSSEN BRUSSELS AIRPORT COMPANY.

De 30 elektrische bussen zijn twaalf meter lang, uitgerust met drie deuren, en voorzien van een state-of-the-art uitrusting. Passagiers kunnen gebruik maken van gratis on-board Wi-Fi en USB-laadpunten terwijl digitale beeldschermen in de bussen actuele vluchtinformatie tonen.

BYD installeert 30 zelf ontworpen laadpunten op Zaventem Airport. Met deze laadpunten is het mogelijk om de e-bussen ‘s nachts in de terminal op te laden. De laadpunten zijn vergelijkbaar met de speciale laadinstallaties die BYD eerder heeft geïnstalleerd op Amsterdam Schiphol Airport. De Nederlandse luchthaven maakt sinds juni 2015 gebruik van een vloot van 35 elektrische bussen van BYD. Daarmee was Amsterdam Schiphol Airport de eerste grote internationale luchthaven die heeft gekozen voor de 12 meter lange BYD e-bussen.

Sindsdien zijn de BYD e-bussen uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht op luchthavens over de hele wereld. Naast de Amsterdamse luchthaven zijn ook de luchthavens van Sydney (Australië), Kansas en Los Angeles (Verenigde Staten) en Shenzhen (China) overgestapt op de volledig elektrische en emissievrije bussen van BYD.

Brussels Airport Company maakte eerder dit jaar uitgebreid kennis met de nieuwe BYD e-bussen. Na een testperiode zijn alle chauffeurs getraind om met de elektrische bussen te rijden.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “De keuze voor elektrische bussen past bij de ambities van Brussels Airport om de CO2-uitstoot te verminderen met 40 procent in 2030, in vergelijking met referentiejaar 2010. Voor elke investering in nieuwe materieel zoeken we ecologische oplossingen die het comfort voor onze passagiers vergroten. Naast het feit dat de nieuwe e-bussen stil en emissievrij zijn, zijn ze uitgerust met gratis Wi-Fi en USB-poorten. Met de komst van deze nieuwe bussen verbeteren wij onze dienstverlening voor onze passagiers.”

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe“Over de hele wereld ligt er grote druk op luchthavens om de CO2-uitstoot te verminderen. Met de bestaande technologie is het moeilijk om de emissies van vliegtuigen te verkleinen. Het is wel mogelijk om de schadelijke uitstoot van luchthavenvoertuigen te minimaliseren. In Europa heeft BYD op Schiphol bewezen dat dit mogelijk is. De ervaringen die wij hebben opgedaan in Amsterdam, en hier in Zaventem, tonen de toegevoegde waarde van elektrische mobiliteit voor andere grote luchthavens in Europa en andere delen van de wereld. BYD is als leverancier geselecteerd na een felle concurrentiestrijd met andere aanbieders. Wij zijn blij met ons succes in Brussel – feitelijk de hoofdstad van de Europese Unie. Met meer dan 50.000 geproduceerde en verkochte e-bussen is BYD de grootste en meest innovatieve aanbieder van volledig elektrische fullsize bussen ter wereld. Wij kijken er naar uit om nog meer internationale klanten en passagiers te bedienen met onze milieuvriendelijke voertuigen.”

Bron: elektrischeauto.nl

TWEEDE EUROPESE LUCHTHAVENCONTRACT BYD: ELEKTRISCHE BUSSEN BRUSSELS AIRPORT COMPANY

Recent Content