Twee brute pick-up concepten van Chevrolet


Mogen we jullie voorstellen aan de Silverado Z71 Vulunteer Firefighter en de Silverado Black Ops concept. Een survival- en brandweerauto. Leuke namen geven kunnen die Amerikanen wel. Twee brute pick-up concepten van Chevrolet.

De Volunteer Firefighter concept is een eerbetoon aan de vrijwillige brandweer. De rood-zilvere pick-up is een versierde Silverado en moet de pyromaan gelukkig gaan maken. De terreinskills zullen vast acceptabel zijn, maar heel praktisch is een pick-up niet voor de gemiddelde brandweerkazerne. Er is geen hoge ladder, niet veel water en het zuipt enorm veel brandstof. Wel is de concept uitgerust met alles om in vurige hitte te overleven. Denk daarbij aan brandveilig materiaal, een set sirenes en gereedschap. Het ding staat op 22 inch wielen en onder de kap ligt een nieuwe 5.3L EcoTec3 motor met 355 pk.

De Silverado Black Ops Concept moet volgens Chevrolet de ultieme survival auto zijn. Of dat echt zo is laten we over aan Bear Grylls, maar het merk heeft in ieder geval goed zijn best gedaan. De zwarte mastodont zit vol met accessoires die je helpen overleven. Zo heeft de auto zijn eigen stroomvoorziening met generator en zonnepanelen, zijn er gasmaskers aanwezig en heb je tanks en kratten voor water en voedsel tot je beschikking. De pick-up heeft dezelfde 5.3 V8 als de Firefighter en staat op zwart-gele 18 inch wieltjes. En oja, een EHBO-kit is inbegrepen.

In Amerika zullen de laadbak-chevy’s ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien, pick-ups verkopendaar als een dolle. De Silverado is nummer 2 in de top 10 bestverkochte auto’s in de VS. De twee concepts staan momenteel op een beurs in Texas en worden in november op de SEMAtentoongesteld.

Bron

 

Twee brute pick-up concepten van Chevrolet

Recent Content